Smider du et tørt håndklæde med i tørretumbleren? Hvis ikke bør du begynde at gøre det

Hus og have

27/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det giver rigtig god mening, når man først tænker over det!

Kurven står og kigger på dig. Skuler, faktisk. Den flyder over, fordi du ikke har taget dig sammen til at få sat vasken over, fordi der har været ekstra mange ting, du skulle forholde dig til denne uge.

Uanset, hvordan vi vender og drejer det, er tøjvask bare en af de huslige gerninger, der skal klares, men det er både tidskrævende og anstrengende, hvis man venter for længe mellem hver vask - og når man så først har smidt tøjet over i tørretumbleren, skal man vente en evighed på, at det faktisk bliver tørt, så det kan ligges sammen.

Det kan være svært at finde på noget at lave i den tid, man venter, så hvorfor ikke gøre tørretiden kortere - og samtidig spare nogle penge!

Nej, du skal ikke skrue ned for tørremaskinens temperatur - du skal i stedet smide noget tørt ind sammen med det våde tøj.

Lad mig forklare.

Suger fugten

Når du smider tøjet i tørretumbleren, bliver maskinen ved med at tørre tøjet, indtil den opfatter, at der er tørt nok i tromlen.

Hvis du smider et tørt håndklæde ind sammen med det våde tøj, vil det tørre håndklæde opsuge noget af fugten, der kommer i tromlen, når den varme luft får vandet til at fordampe - og på den måde bliver hele tørretiden kortere, fordi der er noget til at opfange den fugtige luft.

Det er også et velegnet trick, hvis man er i tidsbekneb (måske fordi man ikke lige har medregnet tørringen i sin planlægning), så næste gang, du skal have en tøjvask tørret i tumbleren, så smid et tørt håndklæde med.

For jo kortere tid, tumbleren skal køre, jo mindre elektricitet bruger du - og jo flere penge sparer du!