Slip af med ukrudt i et snuptag: Her er det naturlige alternativ til Roundup

Hus og have

21/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det kræver kun to ingredienser som alle har i køkkenet.

Ukrudt er til gene i enhver have eller uderum, men det er især en øjebæ når det bryder gennem grus- og terrasseindkørsler.

Det skrive Express.

Ukrudtsfrø kan rejse gennem luften eller via fugle/insekter, og hvis der er jord, fugt og solskin, vil ukrudt snart spire.

Et naturligt alternativ

Mens gartnere aldrig helt vil slippe af med ukrudt, der findes i deres haver, har haveentusiaster delt metoder til at slippe af med dem, når de skyder op i længere perioder.

På Gardening UK Facebook-siden diskuterede en kvinde, om hun skulle bruge en kemisk ukrudtsmiddel, eller om der var en bedre løsning for at slippe af med ukrudt i indkørslen.

Maura Sheen skrev:

"Hej folkens, er det værd at lægge ukrudtsmiddel på mit grus, eller ville regnen bare fortynde det? Jeg har en grusindkørsel og hader at bruge Resolva eller Roundup på grund af, at det forårsager sundhedsproblemer, og tænkte på, om der var et bedre naturligt alternativ, der virker lige så hurtigt."

Kogende vand

De fleste gruppemedlemmer foreslog Maura enten at bruge kogende vand alene for at dræbe ukrudtet eller kombinere det med salt.

Christine Kempster kommenterede: “Kogende vand fra elkedlen. Vi bruger denne metode til ukrudt på indkørslen og stierne - meget mere venligt end kemikalier."

Som svar til Christine sagde Kathryne Peddie: "Ja! Dette fungerer rigtig godt. Vi har haft stædige tidsler, der kommer op på siden af ​​vores terrasse, og kogende vand er den bedste måde, vi har fundet indtil videre (på trods af kommerciel styrke ukrudtsmiddel og lag af hardcore, sand, membran og småsten)."

Wilson Mcavoy sagde: "Kogende vand."

Ann Leader svarede: "Jeg er enig, kogende vand er mægtigt."

Lisa Fletcher skrev: "Kom kogende vand på dit ukrudt. Det virker virkelig."

Tilføj lidt salt

Det er værd at bemærke, at for dem, der bruger salt med kogende vand, kan det kun bruges i områder, gartnere ikke planlægger at dyrke noget, da salt forurener jorden.

Kd Brookes sagde: "Hvis du aldrig vil have noget til at vokse her igen, så brug salt og varmt vand. Saltet dræber planterne, og det varme vand vil hjælpe ukrudtet med at absorbere saltet hurtigere og også hjælpe med at dræbe ukrudtet hurtigst. Min indkørsel plejede at være dækket af ukrudt, nu har jeg ikke noget ukrudt, der gror. Jeg bruger blandingsforholdet et til to salt-til-vand-forhold. Nu hælder jeg hurtigt salt på ukrudtet og hælder derefter vand på dem senere, når jeg husker det."

Jeanette Barnes sagde: "Salt hver gang. Jeg bruger det altid, men dog ikke til steder med blomster."

Judi Murphy skrev: "Jeg bruger salt og vand. Jeg fik at vide om det for omkring tre år siden, og jeg har brugt det siden.