Nu kommer de 251 millioner kroner - her åbner Varmepumpepuljen 2023

Hus og have

03/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Puljen skulle have været klar i første kvartal, men nu er problemerne endelig løst.

Danske boligejere og installatører kan glæde sig over, at de 251 millioner kr., der er afsat til opsætning af nye varmepumper, kommer i spil i september.

Det blev meldt ud af klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i Børsen.

Puljen skulle oprindeligt have været klar i første kvartal af 2023, men problemer med et nyt IT-system har altså udskudt åbningen med knap et halvt år.

Den præcise dato for åbningen af varmepuljen er der lidt mere tvivl om, men det bliver eftersigende midt i september, tusindvis af danske boligejere kan søge om tilskud til energiforbedringer.

Og hvad er det så egentlig, man kan søge om tilskud til?

En slags varmepumpe er ikke med

Det forventes, at varmepumpepuljen udelukkende giver tilskud til:

  • Jordvarmepumper ( Væske-vand)

  • Luft-vand varmepumper

Der er ikke tilskud til luft-luft varmepumper.

Ligeledes er der heller ikke kommet nogen meldinger om, hvad man faktisk kan få i tilskud til de forskellige varmepumper. Ifølge Energihjem er der dog flere kilder, der menes at vide, at væske-vand varmepumper bil give op til 27.000 kroner i tilskud, imens luft-vand varmepumper vil give op til 17.000 kroner.

Varmepumpepuljen er en støtteordning, der administreres af Energistyrelsen. Formålet med Varmepumpepuljen er at hjælpe private husejere og virksomheder gennem et tilskud, når de skal overgå fra enten olie, gas eller træpiller til en varmepumpe.

Det er ikke alle, der kan søge om tilskud til en ny varmepumpe, og derfor anbefaler vi, at du holder dig opdateret på for eksempel SparEnergi, så du er opdateret på, hvad kravene er.