Næsten alle har det i hjemmet, og du kan bruge det til at fjerne brune aflejringer i koppen

Hus og have

02/6/23 | 06:33

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Findes der noget værre end brune aflejringer i koppen? Måske. Men det er i hvert fald irriterende. Derfor deler rengøringseksperter deres bedste råd til at fjerne de brune aflejringer i koppen.

Prøvet alt

Inde på facebooksiden Mrs Hinch Cleaning Tips deler folk deres spørgsmål og viden omkring rengøring i hjemmet. Og det var på baggrund af et spørgsmål, at rengøringseksperterne kom hende til undsætning: "Er der nogen, der ved, hvordan man kan slippe af med tepletter i et krus? Jeg har et dejligt Cath Kidston-krus, men jeg kan ikke gøre noget ved pletterne," og hun tilføjer: ”Jeg kan heller ikke komme den i opvaskemaskinen. Jeg har prøvet at lægge det i blød i kogende vand med opvaskemiddel, og det har ikke virket.”

Og det indlæg tiltrak hobevise af kommentarer.

De mange gode råd

Sophie Jackson kommenterede: "Rensetabletter er fantastiske. Brug ikke blegemiddel, da det vil beskadige glasuren og vil plette værre."

Sonia Alden uddybede dette råd: "Jeg bruger også rensetabletter og kogende vand. Lad det sidde lidt og vask derefter som normalt. Det er meget sikrere end blegemiddel og bedre end blegemiddel. Det gør arbejdet perfekt. Jeg foretrækker at købe myntetabletter, da jeg kan lugte, hvis tabletten har dvælet lidt, og jeg skal vaske koppen lidt mere."

Harriet Young kommenterede: "Min barnepige anbefalede også at bruge rensetabletter, da hun bruger dem til sine tænder – men også rundt i huset til bogstaveligt talt alt. De fungerer så godt og er bare så billige.”

Her finder du rensetabletterne

Mange af de andre medlemmer var også enige i, at rensetabletter bare var sagen. De fleste anbefalede at lade den stå i blød i 10 minutter, før den blev skyllet efter med rigeligt vand.

Rensetabletter kan købes ved næsten alle store supermarkeder som Bilka, Super Brugsen og Føtex. Og de koster helt ned til 26 kroner for 30 tabletter. Det giver en stk. pris pr. kop på under 1 krone.