Kan ødelægge din bil - 6 fejl, du ikke må begå, når du vasker den

Hus og have

25/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nummer 3 på listen er at bruge en vaskehal ...

Biler skal vaskes, men det gælder om at have styr på, hvad man laver, hvis man gør det selv - i hvert fald hvis man vil ud på den anden side med en intakt bil.

Heldigvis findes der mennesker som Mike Thompson, der er Chief Operating Officer hos Leasing Options.

Han har om nogen styr på, hvad der er op og ned i forhold til rengøring af biler, og han ser alt for mange almindelige borgere, der bruger metoder, der kan gøre mere skade end gavn på deres elskede køretøj.

Barberskum

Leasing Options advarer mod at prøve et viralt bilrensningshack, som inkluderer brug af barberskum til at rense bilpolstringen.

Eksperterne forklarer, at barberskum ikke er lavet til at blive brugt på materialer og indeholder olier, der kan forårsage misfarvning, når de kommer i kontakt med stof i stedet for hud.

I stedet bør folk vælge en autopolstringsrens.

Opvaskemiddel

Affedtende opvaskeprodukter er designet til at fjerne mad og genstridige olier fra dit køkkenservice for at få det rent, så det ville ikke være underligt, hvis opvaskeprodukter var være perfekte til at vaske dit køretøj.

Men eksperterne hos Leasing Options advarer mod konsekvent brug af opvaskemiddel, når du vasker din bil, da vil tære på voksen, der beskytter den klare lak.

Bilvoks indeholder nemlig olieholdige stoffer, som opvaskemidlet over tid ender med at opløse og fjerne - ligesom den gør med olie og smør.

Efter flere brug af opvaskemiddel som bilvaskeløsning, vil din bil sandsynligvis ikke længere bevare sin blanke, vandafvisende finish.

Automatisk bilvask

Automatiske vaskehaller er en hurtig og bekvem måde at få din bil til at se præsentabel ud, men Leasing Options advarer om, at de hurtigtsnurrende børster i automatiske vaskehaller holder fast i snavs, de har opsamlet fra biler før din, og kan beskadige dit lakken.

Det overførte snavs kan give super fine ridser på lakken, og få farven til at fremstå mere mat over tid.

Glasrens

Selvom du måske går ud fra, at almindelig vinduespudserspray vil fungere for dine bilruder, er det måske ikke tilfældet.

De fleste rengøringsmidler til glas indeholder ammoniak, som ved konsekvent brug kan nedbryde enhver rudefarve og få den til at skalle.

Disse typer rengøringsmidler kan, hvis de sprøjtes på akrylsidespejle, få materialet til at gulne med tiden.

Invester i stedet i et specielt formuleret glasrens.

Ved hjælp af en højtryksrenser

Mens højtryksrensere generelt er fine, hvis de bruges korrekt, kan misbrug af dem forårsage dyre skader på din bils ydre.

Sprøjtning med en højtryksrenser på et enkelt sted i længere tid kan forårsage mærker på grund af vandets store kraft.

Derudover kan det fjerne voksbelægningen, hvis du står for tæt bilen med renseren.

En generel regel er, at mundstykket altid skal være mindst 30 centimeter fra lakken.

Bruger den samme klud igen

Det er almindelig praksis at smide den klud, du har tørret din bil med, til side for at tørre, så du kan bruge den igen ved næste bilvask.

Men grus og støv fra det sted, hvor du sidst har vasket din bil, kan stadig være indlejret i fibrene i kluden.

Derudover er nogle almindelige håndklædematerialer, for eksempel visse viskestykker og badehåndklæder, slibende, og er de for slibende, kan de forårsage mikroridser i den klare lak.

Brug i stedet en ren mikrofiberklud og vask grundigt mellem brugene for at få den bedste stribe- og ridsefri finish.

På samme måde kan svampe også holde på snavs, sand og snavs og kan gnide dette tilbage i lakken, hvis det ikke fjernes korrekt.

Du gør ligeledes også klogt i at bruge separate børster til forskellige områder af bilen. En børste eller svamp, som du har brugt på hjulene, kan for eksempel overføre skidt og snavs til lakken, hvis du bruger den på resten af bilen også.

Husk også at udskifte vandet i din spand, når du skifter svampen, så der heller ikke bliver overført snavs fra vandet.

Kilde: Daily Star