Ved at trykke på denne knap kan diesel- og benzinbilister spare brændstof ifølge ekspert

Bil og motor

30/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Du kan sparer 5-7 procent på dit brændstofforbrug med et klik på en knap.

Instruktør Richard Fanders, der repræsenterer Conquer Driving, gennemførte et eksperiment ved hjælp af start-stop-systemer, der findes i moderne biler.

Det skriver Express.

Hr. Fanders kørte i en time ved hjælp af start-stop-systemet og kørte derefter samme rute i samme bil uden teknologien aktiveret.

Spar værdifuld benzin eller diesel

Efter turene nedbrød han dataene på sin YouTube-kanal for at vise, hvordan aktivering af værktøjet kan hjælpe bilister med at spare på værdifuld benzin eller diesel.

Ifølge Conquer Driving kan en bil med 30 liter brændstof i tanken dække hele 350 km, hvis start-stop-systemet er aktiveret.

Hvis systemet slukkes, ville modellen kun køre 300 km, selvom der er den samme mængde brændstof i tanken.

Dataene viste, at turen ville koste 19 kr med systemet aktiveret, sammenlignet med 21 kr. uden brug af værktøjet.

Start-stop-systemet påvirkede ikke engang rejsetiderne, da begge identiske ture blev gennemført inden for et minut fra hinanden.

Dyrere i indkøb

Men på trods af de positive resultater har hr. Fanders advaret om, at der stadig er et spørgsmålstegn ved, om bilister ville spare penge ved at få en bil med et start-stop-system installeret.

Selvom der blev brugt mindre brændstof på turen, understregede motorbileksperten, at biler med teknologien sandsynligvis vil være meget dyrere at købe.

Han forklarede: "Så for at besvare spørgsmålet, sparer start-stop dig penge? Tja, du sparer helt sikkert brændstof at køre under de forhold i denne bil.”

"Spørgsmålet er, om det sparer dig penge, når bilen sandsynligvis bliver lidt dyrere at købe. Batterierne er dyrere, selvom de har tendens til at holde længere.”

"Om det sparer dig penge eller ej, det er lidt mere kompliceret, men det ser bestemt ud til at spare dig brændstof.”

"Selvfølgelig afhænger det af rejsen. Hvis din rejse har mange trafiklys og meget trafik, kan start-stop spare dig brændstof.

"Hvis din rejser flyder afsted, vil du sandsynligvis ikke lægge mærke til forskellen."

Forbedre brændstoføkonomien

Undersøgelser fra American Automobile Association viste, at start-stop-teknologi resulterede i en forbedring af brændstoføkonomien på cirka fem til syv procent.

Eksperter fra RAC tilføjede: "Denne besparelse kan synes lille, men den ville helt sikkert akkumulere sig over din bils levetid.

Under alle omstændigheder viser dataene, at de bestemt ikke bruger mere brændstof."