Jane havde besøg af byggemænd: Nu er hendes have giftig

Hus og have

26/05/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Hun frygter for sine to hunde, der allerede har haft brug for en tur til dyrelægen.

Haven skal være et sted for hvile og afslapning, men Jane Bamfords har mere til fælles med en giftig ødemark end et beroligende tilflugtssted.

Det skriver Mirror

En bizar blåalge har spredt sig over den 58-årige handicappede kvindes baghave, og nu frygter hun, at den langsomt kan dræbe hendes elskede hunde.

En stinkende sump

Hun siger, at den stinkende sump blev dannet, efter at bygherrer ikke formåede at rette op på en ophobning af vand.

I et forsøg på at forbedre tingene lagde Jane nye græsfrø. Men siden er der dannet 8 centimeter dybe vandpytter af benzinlignende slam, og Jane fortæller, at hendes to hunde er blevet voldsomt syge, mens den ene har mistet pelsen på benene.

Sundhedsarbejderen frygter, at den mugne mose er giftig, men hendes ejendomsadministratorer argumenterer med byggefirmaet for at løse rodet.

Haven har altid lidt under en ophobning af vand efter kraftig regn, men først siden oktober sidste år har den været plaget af det mystiske olieagtige stof.

Hendes største bekymring er sundheden for hendes hunde - den femårige schæferhund, Wilf, og den 13-årige Gladys, en Cairn Terrier krydset med en Jack Russell.

Bekymret for hundene

Den knuste mor-til-to hævder, at den mindre hund, Gladys, har mistet pels på sine ben - hvilket hun regner med skyldes den harske sump, der huserer i hendes vandfyldte have. Indtil videre har hun måttet betale £124 (1000 kroner) i dyrlægeregninger for at behandle hundene - og dyrlæger har angiveligt advaret hende om at holde dem væk fra 'sumpen'.

"Jeg kalder det ikke min have. Jeg kalder det 'sumpen'. Jeg venter på, at en alligator kommer ud af den. Det har ikke været andet end problemer, siden vi flyttede ind. Jeg er bekymret for hundene. Nogen nævnte, at det kunne være blåalger. Det er farligt for hunde og hvis de bliver udsat for det, kan det dræbe dem." fortæller Jane og tilføjer:

"Når min have er oversvømmet, er haven under vand. Det ligner olie, landmåleren sagde, at det var en form for mos. Det ligner benzin, eller når din bil lækker og efterlader en plet på fortovet. Gladys har mistet sin pels på benene på grund af det. Hundene er ved at blive ret syge. Den lille er ikke så høj, så den er tættest på den uhumske sump og har fået problemer med maven. De har begge været virkelig voldsomt syge. Dyrlægen har sagt, hold dem væk fra græsset, for vi ved ikke rigtig, hvad det er."

Sort slam

Dyreelskeren Jane siger, at det mudrede snask først dukkede op, efter hun lagde nogle nye græsfrø, efter at en ophobning af vand ødelagde hendes græsplæne.

Hun siger, at det grønne område blev efterladt "som en swimmingpool", og at hun endda faldt, mens hun passede sine planter, fordi området var så vådt. Jane der har boet i ejendommen siden marts har aldrig oplevet noget lignende.

"Jeg fik at vide, at det er lejerens ansvar, så jeg smed en kasse græsfrø på den for at få den til at gro igen. Så begyndte disse sorte ting at dukke op, det var dystert. Når det regner, løber det ingen steder hen, fordi det er ler under det. Det hele er bygherrens skyld. De fortalte mig, at de lagde et lag jord ned, før de byggede, men jeg ved, at det er lerjord. Jeg faldt i haven i november, fordi det var så glat og vådt. Jeg har været nødt til at tage fri fra arbejde på grund af det," fortæller Jane og fortsætter:

"Det er en tykflydende sort slam med et kemisk skær. Jeg troede, jeg havde fundet et nyt oliefelt i starten. Men det sorte slam er skimmel, ikke jord. Jeg er bekymret for, at hundene dør af eksponering for vandet. Jeg er knust. Alt, hvad jeg gerne vil, er at bo i mit hus og nyde min have."