Er din bil klar til foråret? Her er mekanikerens 7 tips

Hus og have

25/3/23 | 05:32

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er ved at være tid til at sende vinterdækkene på ferie, men har du ellers styr på, hvad der skal til for at være forårskørende?

Garderoben og haven skal ses igennem ved forårets ankomst, ligeledes skal bilen for at sikre, at alt fungerer, her er mekanikerens checkliste for, hvad du skal undersøge ved din bil

Skift olie og filtre

Regelmæssige olie- og filterskift er afgørende for at holde din motor sund. Olie er vigtig for at opsamle urenheder, da den smører og køler din motor, men efterhånden som olien ældes, bliver den mindre effektiv.

Undlader du at skifte motorolie kan det resultere i højere brændstofforbrug, dårlig motorydelse og muligvis forårsage alvorlig motorskade eller forringe din motors levetid.

Tjek dine væsker

At tjekke dine væsker går hånd i hånd med at skifte olie og filter. Tjek din servostyring, bremse, transmission, sprinklervæske og kølervæske.

Fyld eventuelle væsker op, og skyl/udskift dem som anbefalet i din bils instruktionsbog.

Vedligeholdelse af dæk

Vedligeholdelse af forårsdæk starter med at udskifte dine vinterdæk med dine almindelige dæk. Men det er også vigtigt at kontrollere og opretholde korrekt dæktryk, rotere dine dæk hver 10.000 km og overvåge slidbanens slid.

Dæk er det eneste kontaktpunkt mellem din bil og vejen, så det er yderst vigtigt at sikre, at dine dæk er velholdte.

Udskift dine viskerblade

Viskerblade kan tage tæsk om vinteren. Det er en god idé at udskifte dem om foråret, når forårsbyger kan føre til nedsat sigtbarhed.

Tjek dit batteri

Dit batteri tager et slag i kolde temperaturer. Foråret er et godt tidspunkt at få det testet og sikre, at det er monteret sikkert, og dets forbindelser er stærke og fri for korrosion.

Batterier, der er mere end fem år gamle, skal muligvis udskiftes.

Efterse dine bælter og slanger

Temperaturer under minus kan hærde og beskadige gummi. Om foråret er det vigtigt at tjekke alle dine slanger og remme for eventuelle skader.

Udskiftning af remme kan også kræve udskiftning af strammer og remskiver for at sikre, at den nye rem ikke glider.

Tjek din belysning

Et grundigt tjek af al udvendig og indvendig belysning er vigtig for at være sikker på vejen. Det er især vigtigt at give dine udvendige lys en grundig rengøring.

Defekt eller snavset belysning kan muligvis føre til, at andre bilister ikke ved besked om dine hensigter om at stoppe eller dreje, hvilket kan føre til en kollision.

Kilde: Mufflerman