'En hurtig og nem' måde at reducere varmetab med 50% - og det er så billigt

Hus og have

26/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En kvinde har delt, hvordan man kan 'isolere vinduer' ordentligt, hvilket betyder, at dit hjem kan forblive endnu mere varmt og hyggeligt i vintermånederne, når du vælger at tænde for opvarmningen.

Da vinteren hurtigt nærmer sig, vil mange danskere desperat forsøge at finde måder at sikre, at varmen ikke undslipper og koster en formue uden grund, når de tænder for opvarmningen.

Opvarmning er ikke billig, og hvis varmen blot undslipper, spilder du penge, og du vil stadig føle dig meget kold.

Det kan være meget svært at opvarme effektivt, hvis du bor i et gammelt hus eller ikke har råd til at udskifte dine vinduer, men TikTok-bruger @somekindofvintage har svaret på dine bønner, da hun delte, hvordan man "isolerer gamle vinduer", og hun forsikrede sine følgere om, at det var en "hurtig og nem" metode.

Sådan gør du

Indholdsskaberen sagde: "Du skal bruge lidt bobleplast, en saks og en sprayflaske med vand. Skær bobleplasten, så den passer ind i vinduesrammen, spray derefter let på alt glasset. Placer derefter bobleplasten på glasset og tryk det hele vejen igennem. Sørg også for, at boblesiden vender udad, så boblerne er på glasset."

Hun omtalte det derefter som "let isolation og privatliv, der kan fjernes om foråret," og det kan også "genbruges."

Det fantastiske ved dette er, at bobleplasten ikke forhindrer naturligt lys i at komme ind, som det ville, hvis du trækker gardiner eller persienner for, hvilket betyder, at hvis du lider af sæsonbetinget affektiv lidelse (vintertræthed/vinterdepression), kan lyset stadig oversvømme dit rum.

Eksperter hos Glass Doctor sagde, at tilføjelse af et lag bobleplast til vinduer kan skabe et ekstra lag "energibesparende" beskyttelse året rundt og spare husstande en "lille formue" på deres varmeregning, rapporterer Express.

Kilde: Mirror