Edderkopperne kommer: Her er fem råd mod bæsterne

Hus og have

10/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Vejret betyder at edderkopperne vil trække ind, søge mage og lægge æg.

Kæmpeedderkopper begynder at dukke op igen, da det forvirrende våde vejr efterfulgt af en hedebølge har tvunget dem indenfor.

Det skriver Daily Star.

Fuldvoksne kryb

Men på trods af at de ser ud til at spise dig i søvne, leder de faktisk bare efter noget kærlighed.

Kaldet store husedderkopper – eller Eratigena Artica for dem, der elsker en smule latin – kan udyrene måle omkring 7-10 cm i diameter og have ben, der giver dig lyst til at brænde dit hus ned.

Men før du rækker ud efter tændstikker, så tag en dyb indånding.

Sex

Dyrene er faktisk bare på jagt efter en mage og har en tendens til at lægge deres æg i spind enten på mørke våde steder eller udenfor.

Men hvis du ikke er en elsker af edderkopper og gerne vil holde dit hus fri for dem, men ikke vil lukke vinduerne på grund af varmen, er der et par ting, du kan prøve.

Sådan holder du sexgale edderkopper ude af dit hjem

1. Lavendel, Eucalyptus og Citronella: Edderkopper kan ikke lide stærke lugte som dem fra lavendel, og mange har den i deres have. Du skal blot skære noget af og drysse det i vigtige edderkoppepunkter som vindueskarme, nær døre og mørke fodpaneler.

2. Mynte: Du kan simpelthen købe frisk mynte fra stort set alle supermarkeder for småpenge og drysse det langs vindueskarmene og i mørke hjørner af fodpaneler, hvor edderkopper sandsynligvis lurer.

3. Fjernelse af spind: Hvis du fjerner et spind ofte, vil edderkopper indse, at det er et dårligt sted at spinde et spind, og de vil til sidst komme videre og bo et andet sted.

4. Kridt: Edderkopper smager med fødderne, og de kan ikke lide smagen af ​​kridt. At tegne en kridtlinje rundt om din seng, langs vinduesrammer og nær døråbninger vil skabe en edderkopfri zone, som de ikke ønsker at krydse.

5. Tjek din frugtskål, for overmoden frugt vil tiltrække dem.