De indgroede kaffe- og tepletters fjende nr. 1: Fjerner dem på blot 10 minutter

Hus og have

14/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vi danskere elsker vores kaffe, men ofte pletter de vores yndlingskopper. Heldigvis er der en måde at få bugt med det ved hjælp af to almindelige køkkeningredienser.

For at løse problemet har en pengebesparende Facebook-side kaldet My Financial Society delt et simpelt tip til at rense plettede kopper: "Har du kaffe- eller tepletter i dine kopper? Er det svært at rengøre det, eller overvejer du at købe en specialiseret, men dyr rengøringsløsning? Så behøver du ikke kigge videre. Brug blot hvid eddike eller natron. Det er billigt, effektivt og simpelt."

Og de tilføjede: "Min mor tilsætter en spiseskefuld natron og hvid eddike og lade det sidde i 10 minutter, inden hun skyller det af med varmt vand. Det renser kraftigt plettede krus uden besvær."

I flere detaljer

Natron betragtes som et af de bedste multifunktionelle rengøringsmidler. Som en mildt slidende ingrediens renser det pletter uden at beskadige de skrøbelige materialer.

For at fjerne tepletter fra kopper, skal du blot fugte koppens inderside med koldt vand, og drysse et tyndt lag natron i, så det dækker alle de brune mærker (det bør nemt hænge fast på koppen mod de fugte sider).

Lad det stå i et par minutter, og brug derefter en klud eller svamp til at tørre om den brune ring. Du skal sandsynligvis skrubbe lidt. Skyl efterfølgende som sædvanligt med opvaskemiddel.

Mange er allerede bekendt med eddikes effektivitet som rengøringsmiddel. Det er en velafprøvet metode, der også fungerer virkelig godt til at fjerne tepletter i kopper.

Du skal fylde koppen halvvejs med destilleret hvid eddike og derefter fylde resten op med varmt vand.

Lad det stå i 10 minutter, inden du skrubber det væk med mere opvaskemiddel. Skyl til sidst koppen grundigt.

Sørg altid for at skylle din kop grundigt efter med opvaskemiddel, medmindre du har lyst til en te med smag af eddike om morgenen.

Kilde: Express.