7 redskaber, alle haveejere bør have i skuret

Hus og have

09/6/23 | 09:52

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

De kan gøre mange opgaver både lettere og mindre tidskrævende!

Uanset om du er en erfaren gartner eller ny til livet som planteentusiast, kan det gøre hele forskellen at have de bedste værktøjer.

Selvom vi måske har vores favoritter, vi sværger til, er der nogle undervurderede haveredskaber, du ikke vidste, du havde brug for. Faktisk bliver nogle af disse ofte ignoreret eller anset for unødvendige.

Disse er måske ikke de mest populære haveredskaber, men de vil med garanti gøre dine opgaver overskuelige og nemmere. Derudover vil disse hjælpe med at få vækstsæsonen for planter og grøntsager til at forløbe glat.

1. Knæbeskyttere

Hvis du ofte graver i jorden eller fjerner mælkebøtter i lange perioder, kan du drage fordel af knæbeskyttere eller en knæpude.

Disse essentielle værktøjer kan give meget tiltrængt støtte, beskyttelse og komfort. Resultatet er, at du kan have en behagelig dag i haven på hårde eller ujævne overflader i længere tid.

2. Spidse/skarpe beskæringssakse

Når det kommer til beskæring af vores smukke blomster og buske, er det ikke alle beskæringssakse, der er ens. Og du har helt sikkert brug for en af ​​de bedste "bypass"-beskærere for at få arbejdet gjort godt.

Disse essentielle værktøjer er designet med to skarpe klinger, der omgår hinanden for at skabe et præcist og rent snit.

I modsætning til amboltbeskærere (knusning), vil spidse bypass-beskærere give dig mulighed for at skære i nærheden af ​​knoppen uden at beskadige eller knuse stilken.

Dette gør det til det perfekte værktøj til at beskære rosenbuske, klippe friske urter, stiklinger af blomster eller andre levende stængler med mindre diametere.

3. Såbånd/frøbånd

Såning af frø kan ofte være en vanskelig opgave, og det kan tage meget tid og tålmodighed. Så hvorfor ikke vælge frøtape i stedet for?

Dette er simpelthen forsåede bånd med enkelte eller flere typer frø, der allerede er placeret mellem tynde lag væv, i den perfekte afstand til dyrkning.

For at plante frøene skal du blot skære eller rive længden af ​​frøbåndet af, der svarer til din række, og plante frøbåndet i den rigtige dybde. Når planterne begynder at spire, vil den biologisk nedbrydelige tape, der holder frøene, opløses.

4. pH-måler

Før du begynder at planteårstidens blomster eller grøntsager, er det altid en god idé at teste jordens kvalitet først. Kontrol af jordens pH-niveauer vil indikere, hvor sur eller basisk din jord er, hvilket kan gøre hele forskellen for dine havearbejde.

Derudover vil det at vide dette hjælpe med at optimere væksten, forbedre deres ernæringsmæssige balance og producere sunde planter og producere.

Ideelt set bør havejordens pH-balance være mellem 5,8 og 6,5. Niveauer under eller over vil give vækstproblemer, men kan justeres med elementer som havekalk.

5. Vandingsstav

Den første kommune har allerede indført vandingsforbud i som følge af den ekstreme tørke, men derfor kan du jo godt allerede nu forberede dig til tider, hvor der ikke er mangel på vand.

Hvis du vil gøre det lettere at vande din have (uden sprinkler eller drypvanding), kan en vandingsstav gøre hele forskellen. I modsætning til konventionelle vandkander, kan dette stavlignende værktøj simpelthen fastgøres til enden af ​​en slange, nær deres håndtag.

Vandet vil strømme gennem staven til et vandafbryder/sprinklerhoved, der sprøjtes ud i en regnlignende byge til din have.

Vandstave er nyttige, især til at nå høje steder som hængende kurve, buske, høje rosenbuske og endda plænepleje. Derudover kan du udskifte forskellige dyser og sprøjtetyper, så de passer til dine specifikke planter og havebehov.

6. Ukrudtstang

Selvom det kan være effektivt at trække ukrudt ud med hånden, kan det være en kedelig opgave, hvis du har rigeligt at forholde dig til. Invester i en håndukrudtstang eller lugespartel for at fjerne ukrudtet for at spare både tid og kræfter.

Du skal blot stikke ukrudtsstangen ned i jorden og flytte rundt på bunden for at løsne jorden. Mens du holder ukrudtet ved stilken med den ene hånd, skal du bruge din anden hånd til at skubbe tænderne på håndukrudtsmaskinen ned i jorden i en 45-graders vinkel omkring 10 centimeter væk fra bunden.

Skub derefter håndtaget på ukrudtsmaskinen lige ned mod jorden, som fungerer som et håndtag til at løfte ukrudtets rødder op af jorden

Disse vil sikre, at du slipper af med hele roden, og ikke kun den øverste del af planten - som først ville vokse ud igen!

7. 20-liter spande

Dette er måske ikke et spændende værktøj, men spande på 20 liter er et af de bedste haveredskaber, du ikke vidste, du havde brug for! Faktisk sværger de fleste gartnere til dem takket være deres mange anvendelsesmuligheder.

Fra at bruge den som en spand til at smide dit ukrudt i for at bære til kompostbunken, samle dine friske urter eller blomster, eller endda opbevare dit håndværktøj i, er den ydmyge spand utrolig praktisk.

Og du kan endda dyrke en bred vifte af frugter og grøntsager i dine store spande. De er dybe nok til at rumme rødderne på de fleste planter og gode at placere i kompakte rum på en terrasse eller veranda.

Bare sørg for at bore huller i bunden for at give god dræning, når du planter.

Kilde: Tom's Guide