Vild rekord: Så mange penge samlede Børns Vilkår ind til landsindsamling

Generelle nyheder

18/04/2023

Foto: Børns Vilkår
Foto: Børns Vilkår

Skrevet af J. Bøgen

Sidste års rekord på 14 millioner kroner blev i den grad sat til vægs!

Flere danskere end nogensinde før valgte at gå på gaden søndag den 26. marts for at samle ind til Børns Vilkår.

Det har resulteret i 15,1 millioner kroner, som overstiger rekorden fra sidste år, hvor der blev indsamlet knap 14 millioner.

”Det er helt fantastisk, at Landsindsamlingen igen i år slår rekord. Stor tak til alle, der har samlet ind, og til alle, der har støttet vores Landsindsamling. Det er takket være jer, at vi fortsat kan gøre en vigtig forskel for børn og unge i Danmark,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Pengene fra årets Landsindsamling går til at drive og udvikle BørneTelefonen og ungerådgivningen HØRT, som begge er åbne døgnet rundt, alle årets dage.

”Ingen børn og unge skal række forgæves ud efter hjælp – slet ikke når de kontakter os, fordi de er udsat for vold eller andre alvorlige svigt. Ofte er BørneTelefonen og HØRT det første sted, børn og unge sætter ord på det, der er svært, og derfor er det afgørende, at vi kan der være for dem – uanset tidspunkt på døgnet,” siger Rasmus Kjeldahl.

Samarbejde med butikskæder har spillet vigtig rolle

Mange banker tager ikke længere imod kontanter, men da en stor del af donationerne ved Børns Vilkårs Landsindsamling kommer fra mønter og sedler, har Børns Vilkår igen i år samarbejdet med Bog & idé og Legekæden samt Imerco. Her har indsamlere over hele landet haft mulighed for at aflevere og få optalt deres indsamlingsbøtter.

”Det skal være nemt at aflevere sin indsamlingsbøtte, for det betyder noget for, om man rent faktisk kommer afsted og samler ind på dagen. Vi er meget taknemmelige for den indsats, medarbejderne i Imerco, Bog & idé og Legekæden har lagt i opgaven med at tælle op. De har i høj grad bidraget til det flotte indsamlingsresultat,” siger Rasmus Kjeldahl.

Fakta

  • Det er syvende gang, at Børns Vilkår afholder landsindsamling

  • 17.000 danskere tilmeldte sig som indsamlere i 2023, hvilket er det højeste antal nogensinde

  • I 2022 blev der samlet 13,9 millioner kroner ind ved Børns Vilkårs Landsindsamling

  • Pengene fra landsindsamlingen 2023 går blandt andet til at rekruttere og uddanne flere frivillige rådgivere til BørneTelefonen og HØRT, så der altid sidder en lyttende voksen klar, når børn og unge har brug for det – også om natten