Væltede træer og biler i grøften: Sådan bliver vejret efter weekendens "sommerstorm"

Generelle nyheder

08/07/2024

Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Blev I hårdt ramt?

Danmark blev ramt af noget, der flere steder føltes som en reel sommerstorm i weekenden.

Det var ikke en meteorologisk storm, men der kom da vindstød af stormstyrke, og undertegnede kan skrive under på, at både havestole og krukker i hvert fald ikke stod, hvor de skulle, da vinden havde lagt sig.

Rundt om i landet har der også været historier om biler, der er blevet blæst i grøften, træer, der har bukket under får vinden, og endda hagl på størrelse med bordtennisbolde, så det var noget af en omgang i forhold til, hvad vi forbinder med juli måned.

Weekenden sluttede noget mildere af med en del solskin, selvom der også var godt med byger - men hvad bringer vejret os så i uge 28?

Mandag

I dag får vi ifølge DMI lidt eller nogen sol og først spredte byger, der lokalt kan være med torden.

I løbet af eftermiddagen aftager bygeaktiviteten, og temperaturerne kommer op mellem 16 og 20 grader, varmest mod sydøst.

I aften bliver det tørt med nogen eller en del sol, og i nat tørt og mest klart vejr, men sidst på natten bliver det mere skyet mod sydvest. Temperaturer ryger ned mellem 8 og 15 grader.

Tirsdag

I morgen holder det til at starte med tørt med nogen eller en del sol, men efterhånden bliver det skyet og en overgang kommer der også regn.

Temperaturer når op mellem 18 og 23 grader.

Tirsdag aften bliver tør og skyet, og om natten fortsætter det skyede vejr og føjer efterhånden regn eller byger, der lokalt kan være kraftige og med torden, til ligningen. Tempeaturer mellem 15 og 20 grader, lunest mod syd.

Onsdag

På ugens tredje dag bliver det mest skyet med regn og byger, der lokalt kan være kraftige og med torden.

Temperaturer kommer til gengæld lidt højere op, end vi har været vant til den seneste tid, da vi får mellem 20 og 25 grader.

Om aftenen og natten til torsdag kommer der nogen opklaring i den vestligste del af landet, men ellers fortsætter det med regn og byger, der lokalt kan være kraftige og med torden. Temperaturerne falder til mellem 12 og 17 grader.