Vandet skal stadig koges: Billesværm årsag til colibakterier i drikkevandet

Generelle nyheder

05/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Nu prøver man at finde ud af, hvordan de overhovedet er kommet ind.

Siden tirsdag har borgere i Fredensborgområdet skulle koge vandet, hvis de skulle bruge det til madlavning eller drikke det.

Der var nemlig fundet coliforme bakterier i vandet, og så gik Fredensborg Forsyning i gang med et større detektivarbejde for at finde kilden til forureningen.

Det er man lykkedes med - men det betyder ikke, at trængslerne endnu er ovre.

I et opslag på Facebook skriver Fredensborg Forsyning således, at man i et vandtorn ved Veksebo fandt en sværm af biller i vandbanen. Man ved ikke, hvordan billerne er kommet ind, men det er man i gang med at undersøge.

Når det kommer til at kunne drikke vandet igen uden at koge det, må man imidlertid indstille sig på, at det tager noget tid.

Alt skal renses

I opslaget på Facebook forklarer Fredensborg Forsyning:

Vi skal lave udskylninger på det store vanledningsnet og der skal tages prøver. Derefter går der op til 24 timer før vi har svaret på prøverne. Det er først når vi har 2 rene prøvesvar ovenpå hinanden at vi kan melde området drikkeklart igen.

Vores beredskab står ikke stille i denne proces. Det er alle mand på dæk – også i weekenden. Vi vil stadig løbende kommunikere opdateringer ud hele weekenden.

Det er vigtigt at vi er 100% sikre på, at det er vand af højeste kvalitet vi leverer. Derfor skal man forberede sig på at arbejdet kan trække ud og kogeanbefalingen forbliver formodentlig weekenden over.

Vi beklager, men vi arbejder hårdt på sagen så vi igen kan sikre rent drikkevand i hele Fredensborg området.

Områderne Humlebæk, Nivå og Kokkedal er ikke berørt.