Gælder i alle Bilka-, Netto- og Føtex-butikker: Salling Group indfører komplet forbud

Generelle nyheder

06/07/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det gøres for at beskytte kunderne.

Hvis du engang imellem lægger turen forbi Netto, Bilka eller Føtex, bør du læse med her.

Sagen er den, at der i de tre populære dagligvarekæder, som alle hører under Salling Group, bliver indført et forbud, som samtlige af de besøgende kunder skal rette sig efter.

Sådan skriver Børsen.

Skal beskytte kunderne

Helt konkret har Salling Group indført et nyt forbud mod brug af kameraer i deres butikker for at beskytte kunderne mod at blive filmet uden deres samtykke.

Beslutningen er truffet på baggrund af en stigende tendens, hvor personer laver videoer af både sig selv og andre i butikken:

"Vi oplevede en stigende tendens til, at personer lavede optagelser af sig selv og andre og tog kunder og ansatte som gidsler i optagelser, de ikke havde kendskab til eller ønskede at være en del af," udtaler Jacob Krogsgaard Nielsen, presseansvarlig hos Salling Group, til Børsen.

En håndfuld episoder

Selvom der kun har været få tilfælde, hvor optagelser har været grænseoverskridende for kunder, ønsker Salling Group at sætte en stopper for denne praksis.

Ifølge Jacob Krogsgaard Nielse har der samlet set kun været fem til ti episoder, hvor kunder har følt sig utrygge ved at blive filmet.

Alligevel vil Salling Group fremover aktivt gribe ind overfor personer, der bryder det nye forbud. De pågældende personer vil blive bedt om at stoppe optagelserne og slette det, de allerede har filmet.

Efter at have forhørt sig hos andre dagligvarekæder kan det slås fast, at Salling Group er alene om at indføre et sådant forbud. Ingen andre dagligvarekæder har indtil videre fulgt trop med lignende restriktioner.