Tocifrede temperaturer i sigte: Sådan bliver vejret de næste dag

Generelle nyheder

11/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det går langsomt den rigtige vej!

Nogle steder stod man op til let snefald søndag morgen, og det har uden tvivl fået mange forårshungrende danskere til at få lyst til bare at lægge sig under dynen igen.

Vejret har ikke ligefrem emmet af forår, selvom vi nu skriver d. 11. marts, og lad det være sagt med det samme: Det gør de første dage af denne uge heller ikke.

Men der er grund til optimisme. Ifølge DMI er der nemlig et lavtryk over Holland, der er ved at blive svækket, og det giver godt nok ustadigt forårsvejr, men efterhånden også tocifrede dagtemperaturer!

Mandag

I de nord- og østlige egne er der først på dagen mulighed for lidt sol, men ellers bliver det mest skyet og efterhånden perioder med regn i den sydlige del af landet. Temperaturerne vil ligge mellem 3 og 7 grader, og vinden bliver jævn til hård (ved kysterne stedvis kuling), så det kan blive en kølig omgang at skulle ud i dag.

I nat bliver det skyet med lidt regn af og til, og over de sydlige egne stedvis dis eller lokalt tåge. Temperaturerne kommer ned mellem 2 og 5 grader, og vinden bliver svag til jævn.

Tirsdag

I morgen bliver skyet, men dog mest tør, og temperaturerne vil ligge mellem 4 og 9 grader. Vinden bliver let til frisk, men i løbet af dagen aftager den.

Om aftenen og natten bliver det igen skyet og mest tørt, og temperaturerne vil ligge mellem 3 og 6 graders varme med svag til let vind.

Onsdag

På ugens tredje dag begynder der at ske noget!

Godt nok bliver dagen mest skyet, og i løbet af dagen kan der også komme lidt regn ind over landet, men overordnet holder det tørt. Temperatuerne vil imidlertid komme op mellem 5 og 10 grader, så de tocifrede dagtemperaturer er ikke langt væk!

Vinden bliver let til frisk, men ved Vestkysten kan den blive hård.

Om aftenen og natten vil det fortsat være mest skyet og stedvis regn, men ud på natten nogen opklaring over den nordvestlige del. Temperaturerne dykker ikke særligt meget, da de vil ligge mellem 4 og 9 grader. Vinden bliver let til frisk vind, ved kysterne lokalt hård.