Skal du over Storebælt til sommer? Her ventes trafikken at blive værst

Generelle nyheder

25/06/2024

Foto: Sund & Bælt
Foto: Sund & Bælt

Skrevet af J. Bøgen

Skolernes sommerferie skyder i gang i denne uge.

Sidste skoledag på fredag markerer som altid start på ferietid og dermed også rejseaktiviteter. Det betyder ekstra trafik på vejene og således også over Storebæltsbroen, hvor særligt lørdagene bliver travle.

Der forventes mest trafik i weekenderne hen over sommeren. Særligt lørdage fra 10 til 17 og søndage fra 11 til 18 er der travlest.

For at undgå ekstra ventetid på turen er det en god ide at betale med bizz eller nummerplade i de grønne Ekspresbaner, hvor hastigheden er 50 km/t.

"Ud over at undgå den ekstra ventetid, så får man også den billigste tur over broen og sparer mindst 70 kr. pr. tur. Og mon ikke, man kan finde på noget at bruge dem på i ferien," siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter

"Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, at bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget."

Det er stadig muligt at få en nummerpladeaftale inden sommerferien. Den kan nemlig benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der er fortsat hjælp at hente ved et tryk på den røde ”hjælp-knap”. I den anden ende sidder nemlig en medarbejder klar til at få trafikanterne sikkert gennem anlægget og videre på turen.

Fan-bane i betalingsanlægget er klædt i rødt og hvidt

Når trafikanter kører gennem betalingsanlægget denne sommer, vil de desuden blive mødt af en i ekspres-bane klædt i rødt og hvidt.

Den rød-hvide bane er vores fodbold-”fan-bane”, som markerer Danmarks deltagelse i EM-slutrunden i Tyskland.

Gode råd til ferieturen

  • Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere din aftale. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.

  • Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftaler. Aftalen kan bruges efter 20 min. Opret på brobizz.com.

  • Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).

  • Pas altid på dig selv og dine medtrafikanter ved at køre forsigtigt og efter forholdene.