Ting på internettet forsvinder aldrig.
Vi har hørt advarslen igen og igen, og vi bruger den ligeledes, når vi skal opdrage de yngre generationer i forhold til, hvordan de skal opføre sig på for eksempel de sociale medier.
Men hvad ville du sige til, at alt, du nogensinde har skrevet til lærere og andre forældre omkring dit barns skolegang, bliver gemt for eftertiden i Rigsarkivet?
Det lyder måske absurd, men det er præcis, hvad der er planer om.
Ifølge Ekstra Bladet har Rigsarkivet underskrevet en hidtil ukendt bekendtgørelse, der, groft sagt, giver følgende ordre til kommunerne:
Gem alt - og med alt, menes der alt!
Årsagen er, at Rigsarkivet vurderer, at alt, der bliver skrevet og sendt på Aula, har historisk værdi, og derfor skal det altså gemmes for eftertiden, når reglerne træder i kraft i 2025, hvis Rigsarkivets ledere får deres vilje.
Minister overrasket
Aula bruges hver dag af tusinder af forældre og lærere landet over, da det er den platform, som skoler og institutioner bruger til al kommunikation. Det er for eksempel her, forældre får besked, hvis deres børn ikke kan sidde stille i undervisningen, eller hvad lektierne til dagen efter er.
Hvis bekendtgørelsen bliver gennemført, betyder det, at både efterkommere og forskere i fremtiden vil kunne læse alt, hvad forældre og lærere har skrevet i platformen - og det gælder altså også private beskeder med, ofte, meget privat indhold omkring børnenes trivsel.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M), som er ministeren med ansvaret, er mildt sagt skeptisk, da Ekstra Bladet fortæller ham om Rigsarkivets planer.
Han havde nemlig ikke hørt om det, før mediet kontaktede ham.
"Jeg reagerede med vantro," siger han og varsler en 'alvorssnak' med Rigsarkivet.
Historisk værdi
Ekstra Bladet har modtaget et skriftligt svar fra Rigsarkivet, hvor man forklarer, at arkivet har til formål at sikre bevaring af arkivalier med "historisk værdi, eller som tjener til dokumentation af forhold af væsentlig administrativ eller retlig betydning for borgere og myndigheder".
Ydermere lyder det i svaret, som kommer fra enhedschefen for indsamling og bevaring i Rigsarkivet, Mette Hall-Andersen, at adgangen til arkviet er begrænset ved lov, hvilket betyder, at data fra Aula vil være beskyttet i fremtiden.
Rigsarkivet afviser desuden at have skjult den altomfattende arkivering af Aula. Kommunerne har modtaget en orientering, påpeges det.