Pyrus-skuespiller er død

Generelle nyheder

02/12/22 | 13:32

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Hun blev 58 år gammel.

Skuespilleren Karen Gardelli, der havde en stor rolle i den første julekalender, 'Alletiders Jul' er gået bort.

Det skriver en anden skuespiller fra den populære julekalender, Karin Jagd, der er gift med Pyrus-skaberen, Martin Miehe-Renard.

I Facebook-gruppen, Pyrus Fangruppe, er der i dag kommet et opslag fra skuespillerinden Karin Jagd, der sammen med sin husbond, Martin Miehe-Renard fortæller, at 'Freja' fra den første Pyrus-julekalender er gået bort.

I opslaget skriver Karin og Martin følgende:

"Kære Pyrus Fangruppe. Skuespilleren Karen Gardelli, som spillede med i den første Pyrus kalender, døde den 7. oktober 2022. Det har ikke stået nogle steder, og vi syntes, at i, som altid er så loyale og trofaste fans, skulle vide det," lyder det indledningsvist i opslaget, der fortsætter:

"Tusind tak for jeres kærlighed til Pyrus - det er vi meget taknemmelige for. Med kærlig hilsen Martin Miehe-Renard og Karin Jagd"

Karen Gardelli blev født den 1. juni 1964 og hun døde dermed i en alder af 58 år. Hun er særligt kendt for din rolle som julens gudinde, som havde mistet sin hukommelse i den første Pyrus-julekalender.

Her var hun en del af samtlige afsnit, da hun sammen med Pyrus skulle finde ud af, hvem hun selv var.

Successen fra julekalenderen pålagde Karen Gardelli et stort pres, og hun blev efterfølgende indlagt på psykiatrisk afdeling med en depression. 

Det lykkedes heldigvis Karen Gardelli at komme over det, men i stedet for skuespillet blev der fokuseret på at skrive manuskripter.

Den 7. oktober i år gik hun desværre bort, men det er ikke meldt ud, hvad der har kostet hende livet.

Foto: Screenshot, Facebook

Foto: Screenshot, Facebook