Nu bliver det forbudt - Apple med vild melding

Generelle nyheder

24/5/23 | 11:03

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er simpelthen et spørgsmål om sikkerhed.

Apple Inc, der står bag produkter som iPhone og iPad, har begrænset brugen af ​​ChatGPT og andre eksterne kunstig intelligens-værktøjer for sine medarbejdere.

Årsagen er, at Apple udvikler lignende teknologi.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til et dokument og kilder.

Apple er bekymret over lækagen af ​​fortrolige data fra medarbejdere, der bruger AI-programmerne, og har også rådet sine ansatte til ikke at bruge Microsoft-ejede GitHubs Copilot, der bruges til at automatisere skrivning af softwarekode, hedder det i rapporten.

Ny "sikker" tilstand

I sidste måned sagde OpenAI, skaberen af ​​ChatGPT, at det havde introduceret en "inkognitotilstand" for ChatGPT, der ikke gemmer brugernes samtalehistorik eller bruger den til at forbedre sin kunstige intelligens.

Der er blevet sat turbo på undersøgelserne af, hvordan ChatGPT og andre chatbots, den har inspireret, administrerer hundredvis af millioner af brugeres data, der almindeligvis bruges til at forbedre eller "træne" AI.

Tidligere torsdag introducerede OpenAI ChatGPT-appen til Apples iOS i USA.

Kapløbet om den kunstige intelligens

Siden OpenAI lancerede den meget omtalte ChatGPT, har der været diskuteret vidt og bredt, om det er godt eller skidt for menneskeheden.

Blandt andet har flere hundrede eksperter og tech-personligheder skrevet et åbent brev, hvor de opfordrer til, at alle sætter udviklingen af kunstig intelligens på pause i 6 måneder, indtil der er kommet nogle klare regler og retningslinjer for, hvordan den videre udvikling skal foregå.

Ikke desto mindre fortsætter udviklingen af kunstig intelligens med uformindsket styrke, og herhjemme skaber det også debat.

Det sociale medie Snapchat har nemlig lanceret en chatrobot, der virker ved kunstig intelligens, og den har vist sig blandt andet at vejlede brugerne i, hvordan man begår skade på sig selv.

Det mest bemærkelsesværdige er, at chatbotten faktisk ikke er noget, du umiddelbart kan slippe af med. Det kræver nemlig, at du har et Snapchat+-abonnement, som koster 249 kroner om året.