'AI-ingeniør' afslører: Sådan udnytter du kunstig intelligens

Generelle nyheder

20/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

ChatGPT, som er en chat baseret på kunstig intelligens, er et magtfuldt og brugbart værktøj, til alt fra ansøgninger, opskrifter og tekstforfatning. Anna Berstein afslører her, hvordan du får de bedste svar.

Anna Berstein er en 29-årig ’prompt engineer’, som betyder, at hun arbejder med værktøjer inden for AI, som betyder artifical intelligens, eller kunstig intelligens på dansk. De værktøjer sørger for, at dets svar får mere mening og dybde, og bedre kan forstå de instruktioner, vi giver det.

”I praksis bruger går mit arbejde ud på at skrive tekstbaserede prompter, som jeg ikke kan afsløre på grund af min NDA, som jeg fodrer ind i bagenden af AI-værktøjerne, så de kan gøre ting, såsom generere et blogindlæg, der er af høj kvalitet, grammatisk korrekt og faktuelt nøjagtig." fortæller hun.

"Det gør jeg ved at designe teksten omkring en brugers anmodning. En meget simpel formulering kan være: 'Skriv en produktbeskrivelse om et par sneakers', som jeg modtager. Det er derfor mit job at skrive de bedste outputs." fortsætter hun.

Hun deler her nogle tips, der kan hjælpe dig med at få bedre instruktioner og svar:

 

1. Brug synonymer

Giv ikke op på spørgsmålet, bare fordi den første formulering ikke fik det resultat, du håbede på. Ofte kan specifikke ord eller sætninger være det, der skal til, for at du får et godt og dybdegående svar.

2. Vær opmærksom på de udsagnsord, du bruger

Hvis du vil have, at AI fuldt ud skal forstå din anmodning, skal du sørge for, at det indeholder et udsagnsord, som klart udtrykker din hensigt. For eksempel er "Omskriv dette til et forkortet svar” bedre end "Forkort svaret.”

3. ChatGPT er et fantastisk værktøj, så udnyt det

Vær tydelig omkring hvad du vil have fra begyndelsen, og leg lidt med formuleringer, bøjninger og tilgang. Du kan prøve, "I dag skal vi skrive en XYZ" eller "Vi forsøger at skrive en XYZ, og vi vil gerne have dit input." Det er altid nyttigt at lege med forskellige måder at formulere dit spørgsmål. Det kan gøre en stor forskel.