Sådan ser mennesket ud om en million år

Generelle nyheder

01/12/22 | 08:14

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Moderne mennesker, Homo Sapiens, har været her i 300.000 år. Men hvordan vil mennesket komme til at se ud, hvis der går en million år ekstra? Det undersøgte en for ikke så mange år siden.

En forfatter undersøgte det i en artikel

H. G. Wells var en af de første forfattere til at undersøge netop dette. Han er manden bag Tidsmaskinen, Den usynlige mand og Planeternes Kamp.

Og i 1883 skrev han et essay om netop dette. Han troede, at mennesker om et par hundretusinde år ville få endnu større hjerner og samtidig mindre kroppe. Han spekulerede også på, om mennesker måske ville dele sig i to eller flere racer.

Sådan ændrer kunstig intelligens og software intelligens os

To nyere teknologier, der er ved at blive løbende implementeret er kunstig intelligens, kendt fra de smarte Tesla biler, der er selvkørende. Flere mener, at kunstig intelligens vil erstatte mennesker på sigt. Det mener Anders Sandberg dog ikke, at

Software intelligens er en anden helt ny tendens, hvor man kan uploade sin hjerne til en computer og derved opnå evigt liv. Dog fortæller Sandberg, at mange nok ikke vil tage i mod denne løsning, men vil i stedet opnå status ved at forblive et menneske.

Verden vil blive opdelt i "naturlige" mennesker og kunstige mennesker

Sandberg mener, at menneskerne vil blive opdelt i mennesker, der ikke vælger at få deres hjerne uploadet til en computer, og mennesker der gør.

Menneskene, der ikke vælger at få uploadet sig, vil bo i et såkaldt reservat (lidt som Amishfolkene i USA gør). Her lever de i det, der måske, vil blive kaldt en primitiv verden, men som nok på mange måder vil minde om vores verden.

Anderledes bliver det for de andre. De vil uploade deres hjerne til en computer og derfor kunne transportere sig så hurtigt som lyset og måske befinde sig flere steder på en gang.