Kunstig intelligens redder hunds liv, da dyrlægen kom til kort

Kæledyr

31/3/23 | 06:32

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Skrevet af Emil B.

Der går dog nok længe, før den HELT overtager dyrlægens arbejde.

Stillede den korrekte diagnose

Den kunstige intelligens ChatGPTs nyeste version af dens system, GPT-4, overraskede forleden hele verden, da den stillede den rigtige diagnose, mens dyrlægen ikke gjorde.

Twitter-brugeren Cooper delte, at han brugte den kunstige intelligens til at redde sin hund, Sassy: "Efter at min hund fik konstateret en flåt båren sygdom, satte dyrlægen hende i gang med den rette behandling," men, som han siger: "på trods af en alvorlig anæmi, så hendes tilstand tilsyneladende relativt godt ud. Efter et par dage tog det dog en markante drejning til det værre," tweetede han.

Han fortæller, hvordan "jeg bemærkede, at hendes tandkød var meget bleg, så vi skyndte os tilbage til dyrlægen. Blodprøven afslørede en endnu mere alvorlig anæmi, endnu værre end den første dag, vi kom ind. Dyrlægen kørte flere tests for at udelukke andre samtidige infektioner forbundet med flåtbårne sygdomme, men kom negativt ud."

Ifølge Cooper havde dyrlægen ingen anelse om, hvad det så kunne være. Han foreslog, at Cooper og hunden så tiden an, men det ville Cooper på ingen måde. Han var derfor på vej til en anden klinik, da et lys gik op for ham.

Det overraskende resultat

Cooper gav faktisk den kunstige intelligens de transskriberede blodprøveresultater, hvorefter han bad om en diagnose. ChatGPT gav ham derefter et resultat og en ansvarsfraskrivelse: "Jeg er ikke dyrlæge, men jeg kan prøve at hjælpe dig med at forstå resultaterne af blodprøver og hvad der kan ske med din hund."

GPT-4 gav derefter Cooper en liste over mulige diagnose til hans hund og særligt en opfyldte alle kriterierne "Immun-Mediated Hemolytic Aemia (IMHA)."

Dén gik han til dyrlægen med, som var enig i, at det kunne være en mulig diagnose. Og efter adskillige andre tests blev diagnosen bekræftet, hvorefter "Vi startede hunden på den rigtige behandling, og hun er næsten kommet sig helt nu."