Imens der køres Tour de France - ung cykelrytter død i ulykke

Generelle nyheder

14/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kondolencerne vælter ind.

Selvom størstedelen af cykelverden har øjnene rettet mod Tour de France, som i dag er nået til 13. etape, så er der netop landet en bombe, som får sport til at komme i anden række.

Den unge, vestaustralske cykelrytter, Connor Lambert, blev nemlig udsat for en træningsulykke i Belgien onsdag, og nu er det desværre blevet bekræftet, at han mistede livet i ulykken.

Det skriver CyclingNews.

Han blev eftersigende ramt af en lastbil på sin træningstur i forbindelse med, at han var til at Europa for at agere mentor for et juniorhold. Han døde på stedet i en alder af 25 år.

Kondolencer fra alle

Selvom konkurrencen i Tour de France er utroligt tæt i år, betyder det ikke, at det kun er den næste etape og bonussekunder, der fylder i hovedet på deltagerne.

Jai Hindley, som har kørt i den gule førertrøje i løbet af årets Tour de France, valgte for eksempel i et interview efter torsdagens etape at hylde den afdøde Lambert.

"Jeg vil også bare sige, at vi mistede en rigtig god fyr i går, en rytter fra WA (Vestaustralien), ved navn Connor Lambert. Jeg vil gerne sende mine gode energier og tanker ud til hans familie og hele WA-cykelsamfundet, især da det er et ret lille samfund, men det er ligesom en stor familie, og jeg er virkelig knust over at høre om den nyhed," sagde han.

Hindley er selv australier, og han ligger i øjeblikket på tredjepladsen i kampen om den samlede sejr i Tour de France 2023. På sine sociale medier har han lagt et billede op af sig selv og Lambert, da de kørte imod hinanden i deres yngre år.

"Det var et privilegium at kende dig og kalde dig en ven," skrev Hindley i billedteksten.