Statsminister Mette Frederiksen er fra flere sider blevet anklaget for og konfronteret med, at hun skulle have truet Berlingske Tidendes chefredaktør, Tom Jensen, med en politianmeldelse. Blandt andet af chefredaktøren selv.
Truslen fra Mette Frederiksen skulle være faldet i forbindelse med avisens arbejde på en historie om, at Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen indkøbte nye telefoner i de dage, hvor sagen om de slettede SMS'er blev diskuteret på sit højeste.
Nu har Dansk Folkeparti-formand Morten Messerschmidt forsøgt at få statsministeren i tale, men det har ikke været muligt, selvom Tom Jensen 'har forklaret indgående, hvad de to talte om', lyder det fra Messerschmidt på Facebook, hvor han også har delt en video fra Folketingssalen.
"Har vi en statsminister, der truer aviser til tavshed med politianmeldelser? I bedste fald, ved vi det ikke. For Mette Frederiksen vil ikke svare. Og det på trods af, at Berlingske Tidende chefredaktør, Tom Jensen har forklaret indgående, hvad de to talte om - og hvordan ordene faldt," skriver han.
I videoen ses Morten Messerschmidt i Folketingssalen, hvor han stiller Mette Frederiksen et spørgsmål om, hvorvidt hun ønsker at kommentere på sagen.
"Men ville statsministeren finde det passende af en statsminister overfor en chefredaktør, umiddelbart før den chefredaktørs avis måtte bringe en artikel, som statsministeren ikke kan lide, truer med politianmeldelse?" siger Messerschmidt, og fortsætter:
"Altså det at sige: 'At I allerede er blevet politianmeldt' eller 'Jeg antager, at I allerede er blevet politianmeldt', kan vel næppe fortolkes, som andet end en advarsel om, at hvis I trykker det her, så vil det være den følgevirkning, som det har. Vil statsministeren kunne forholde sig til, om det er passende, at der overhovedet kunne være en sådan meningsudveksling mellem en statsminister og en chefredaktør i Danmark?"
Mette Frederiksen er tilsyneladende ikke meget for at tale om sagen, og gør det klart for Morten Messerschmidt, at hun ikke vil gå ind i en diskussion om emnet.
"Nej, jeg kan forholde mig til det, jeg allerede har sagt. At jeg synes, det er vigtigt, at vi kan have samtaler med hinanden, og det gælder mediefolk og politikere imellem, men det gælder også partikollegaer og ikke-partikollegaer imellem, uden at man går ind i, hvad der måtte have været indholdet af drøftelser på tomandshånd," siger hun, og fortsætter:
"Så jeg kommer ikke til at gå ind i nogen diskussioner, som relaterer sig til det spørgsmål, fordi jeg vil ikke gå ind i en diskussion af, hvad jeg måtte have talt med en chefredaktør om."