Mand påkørte skolebus: Han næste handling var altafgørende

Generelle nyheder

30/11/2022

Foto: Youtube.com/WSAV3
Foto: Youtube.com/WSAV3

Skrevet af Maria K.

En skolebus med 10 skolebørn blev påkørt bagfra af en lastbil. Deres redningsmands heltemod var ekstraordinært, men kom også med en høj pris.

Det kunne have kostet mange menneskeliv. En ulykke med 12 involverede mennesker, en lastbilchauffør, buschauffør og 10 skolebørn. 

Føren af en lejet lastbil kørte op bagi skolebussen, der gjorde ophold for at sætte flere skolebørn af. Men inden de nåede så langt, og inden bussen kunne fortsætte sin rute med skolebørnene, indtraf ulykken.

Flere kom på hospitalet

Hændelses skete nær Alma, i Bacon County, i det sydøstlige Georgia i USA, og det var lastbilchaufføren 25-årige Johnathon Grayer, der sad bag rettet, da ulykken skete, men også ham, der fik afgørende betydning for, at de 10 børn slap levende fra ulykken. 

Flere af dem havde dog pådraget sig så omfattende skader, at de efterfølgende blev tilset på et nærtliggende hospital, det samme gjaldt for bussens chauffør.

En modig redningsmand

På mirakuløs vis slap alle børnene og chaufføren fra ulykken med livet i behold, men lastbilchaufførens skæbne var en anden. Men det, han brugte sine sidste minutter på, er tankevækkende og rørende.

For da ulykken skete, stak han ikke af fra stedet, som det ellers før er hørt i lignende situationer. Faktisk gjorde han det modsatte. Han igangsatte en redningsaktion. Og med sin handlekraft og heltemod, fik han reddet alle børn ud af bussen, og formåede at skabe en ro midt i alt kaos.

11 liv reddet og 1 liv mistet

Men efter sin heltedåd blev han også selv fragtet til hospitalet, hvor han kort efter døde. Og det, der gjorde ham i stand til at bruge sine sidste minutter på at redde de børnene, er ifølge fagpersoner, at han handlede på adrenalin, og at hans krop først efterfølgende gav op.


Men han mistede sit liv i forsøget på at redde andre menneskers liv, og tilbage står de pårørende til både Johnathon og de andre implicerede med en taknemmelighed og hyldest af ham som en sand helt.