Lykke Friis genvalgt som præsident

Generelle nyheder

09/05/2022

Foto: Kræftens Bekæmpelse
Foto: Kræftens Bekæmpelse

Skrevet af Redaktionen

Repræsentantskabet i Kræftens Bekæmpelse har for tredje gang erklæret stor tillid til Lykke Friis, der søndag blev genvalgt som foreningens præsident. ’Jeg er utrolig stolt,’ siger hun.

Søndag formiddag besluttede et enigt repræsentantskab at genvælge direktør i Tænketanken Europa, forfatter, tidligere minister, prorektor, udenrigskorrespondent og ekspert i tyske forhold og fodbold Lykke Friis som præsident for Kræftens Bekæmpelse.

Det skete ved foreningens årlige repræsentantskabsmøde, der for første gang siden 2019 blev afholdt som fysisk arrangement på hotel- og konferencecenter Comwell i Kolding 7.-8. maj efter to år med digitale og corona-venlige alternativer.

"Jeg er utrolig stolt og taknemlig over at være blevet genvalgt. Det er simpelhent en ære at være præsident for en organisation med så mange frivillige, der hver dag hjælper kræftramte og deres pårørende. Ingen skal stå alene med kræft," siger hun.

’Tiden er gået så hurtigt’
Et præsidium bestående af den netop genvalgte præsident og to vicepræsidenter (journalist og Tv-vært Hans Pilgaard og landsholdslegende Lars Christiansen) leder repræsentantskabet, og de vælges hver især for tre år ad gangen på det det ordinære repræsentantskabsmøde.

I år var det tre år siden, at Lykke Friis sidst blev genvalgt som præsident i 2019, og hun var derfor som den eneste af præsidiets tre medlemmer på valg for tredje gang.

"Da jeg blev præsident for seks år siden, forekom bare én periode at være meget lang tid. Men tiden er gået så hurtigt, der har været så meget god energi, og der en række emner, jeg gerne vil være med til at presse på for," siger hun.

"I Danmark er vi fortsat ikke gode nok til også at fokusere på dem, jeg kalder hverdagens sande helte - de pårørende til kræftramte."

Præsidenten ’klør på’
Da Lykke Friis i 2016 blev spurgt, om hun kunne tænke sig at stille op til valget som præsident i Kræftens Bekæmpelse, spillede det ind, at hendes kusine havde fået stillet en diagnosen uhelbredelig brystkræft.

"Jeg lavede en pagt med hende, hvor vi blev enige om, at jeg skulle sige ja til at blive præsident og prøve at blive der så længe som muligt, og det var underforstået, at jeg skulle blive ved, så længe hun levede," siger hun.

"Og netop pga. de mange landvindinger, der er sket inden for kræftforskning, har hun det faktisk bedre i dag, end hun har haft meget længe. Derfor bliver jeg nødt til fortsat klø på."

Flere end 300 frivillige i landets lokalforeninger og regionsudvalg, hovedbestyrelsen og præsidiet deltog i weekendens repræsentantskabsmøde i Kolding.