Kun d. 5. maj: Lav dit eget armbånd og kom gratis ind

Generelle nyheder

19/04/2023

Foto: Frihedsmuseet
Foto: Frihedsmuseet

Skrevet af J. Bøgen

Der er kun to krav til, hvordan armbåndet skal se ud.

Det er med at finde det kreative gen frem, når kalenderen viser 5. maj.

På dagen for Danmarks befrielse kommer alle gæster nemlig gratis ind på Frihedsmuseet, hvis de bærer et frihedskæmperarmbind.

Og armbindet må gerne være hjemmelavet – så om det er hæklet, strikket, tegnet på et stykke papir eller noget helt fjerde er fuldstændigt underordnet.

Det eneste krav er, at armbindet er udformet i de allieredes farver blå, hvid og rød og ikke indeholder politiske motiver.

Skulle der gemme sig et vaskeægte frihedskæmperarmbind i gemmerne derhjemme fra bedstefar eller bedstemor, tæller det naturligvis også.

Det er i år 78 år siden, Hitlers Nazi-Tyskland tabte 2. Verdenskrig, og Danmark med undtagelse af Bornholm atter blev frit efter fem mørke besættelsesår.

”Det vil vi gerne markere på Frihedsmuseet. I de glade befrielsesdage var Danmarks gader fulde af modstandsfolk med frihedskæmperarmbindet. Det synes vi kunne være sjovt at gentage 5. maj, så vi håber, at rigtig mange af vores gæster har lyst til at finde deres kreative side frem og være med til at gøre noget særligt ud af dagen,” siger museumschef Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

For at komme gratis ind på museet 5. maj skal man bare bære et synligt armbind i de allieredes blå, hvide og røde farver.

Alle gæster er meget velkomne til at tage et billede af deres armbind og poste på Frihedsmuseets Instagram https://www.instagram.com/frihedsmuseet/

5. maj er Frihedsmuseet åbent fra 10-17.00.

På befrielsesaftenen 4. maj holder museet længe åbent indtil kl. 21.00 og sætter lys i vinduerne. Kl. 20.34 bliver frihedsbudskabet afspillet.