Kæmpe fratrædelsesgodtgørelse til Mette Frederiksen, men du må ikke vide, hvor meget hun fik

Generelle nyheder

26/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Når det handler om at få oplyst hvor meget statsministeren har kunnet sætte ind på sin konto ud over lønnen fra Folketinget og Socialdemokratiet, lukker den statslige forvaltning ned.

En af grundreglerne indenfor den offentlige sektor er, at oplysninger om aflønning ikke er noget, der kan holdes skjult. Derfor er det eksempelvis også muligt at kræve at få udleveret oplysninger om, hvad en afskediget embedsmand har modtaget i fratrædelsesgodtgørelse – ligesom skatteyderne uden at angive en nærmere årsag, også kan kræve at få oplyst hvad en tidligere politiker får af statslige pensionsudbetalinger som følge af sit politiske virke.

Men ifølge Bjørknæs.dk synes der dog at være en markant grænse, når det handler om Mette Frederiksen.

For gravermediet har nemlig forsøgt at få udleveret oplysninger om, hvad socialdemokraten fik med sig ud af døren, da hun i 2015 stoppede som justitsminister efter Socialdemokratiets valgnederlag til Lars Løkke Rasmussens daværende parti Venstre.

Men fra Økonomistyrelsen lyder det, at man ikke vil udlevere oplysningerne omkring Mette Frederiksens eftervederlag. Det skyldes ifølge styrelsens embedsmænd, at udlevering af oplysningerne vil give et unødvendigt indblik i hendes privatøkonomi.