Chokafsløring i ny bog: Mette Frederiksen optaget på universitet i strid med reglerne

Generelle nyheder

11/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Statsministeren fik en hjælpende hånd, da hun blev optaget på Københavns Universitet.

Når der sker optagelser til universiteterne, sker det typisk igennem Den Koordinerede Tilmelding. Et centralt system, der uden at skele til navne og forbindelser optager dem, der bedømt på objektive kriterier, er de bedste ansøgere til forskellige studiepladser.

Men det er kun en hovedregel for en væsentlig undtagelse er masteruddannelserne, hvor det er universiteterne selv, der står for at optage ansøgerne.

Derved opstår risikoen for, at læreranstalterne ser igennem fingre med de krav, der stilles til optagelsen af nye studerende.

Ifølge bogen ”Lev Mette - En håndbog i hvordan man mister vigtige dokumenter” var det netop dét der skete, da Mette Frederiksen i 2007 blev optaget på masteruddannelsen i Afrika-studier på Københavns Universitet.

Ifølge bogen, der er skrevet af jurist og undersøgende journalist Lars Bjørknæs, skete optagelsen af statsministeren, efter at Det Teologiske Fakultet, som Afrika-studierne hører under, på en bemærkelsesværdig måde så bort fra objektive krav for hendes optagelse.

En optagelse der også på et andet punkt, må anses for at være markant. For Mette Frederiksen stemte ifølge bogen nemlig som Folketingsmedlem selv for den lovgivning, som Københavns Universitet bøjede for at optage hende.