Intet vejarbejde: Derfor er motorvej ramt af 80 km/t de næste 2 måneder

Generelle nyheder

06/09/2023

Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Skrevet af J. Bøgen

Vejdirektoratets målinger har vist, at det er nødvendigt.

Der er risiko for glat føre på Holbækmotorvejen ved Hedehusene i østgående retning mod København, og derfor er hastigheden lige nu nedsat fra 110 til 80 km/t.

Vejdirektoratet forventer, at hastighedsnedsættelsen vil gælde i 6-8 uger, hvorefter den øverste belægning af den nylagte asfalt er kørt så godt til, at man igen kan køre med den normale hastighed.

”Det er slet ikke unormalt, at nylagt asfalt kan være glat i vådt føre og lige skal slides til, før man opnår den ønskede friktion. Det skyldes, at de sten, der giver friktionen, er indhyllet i en tynd film af bitumen. Bitumen er det sorte klister, der anvendes i asfalt. Denne film plejer at forsvinde, så snart man begynder at køre på vejen og den kommer i daglig kontakt med bildæk, men nogle gange tager det lidt længere tid, og så er man nødt til at sætte hastigheden ned,” siger Søren Andersen, der er områdechef i Vejdirektoratet.

Ny asfalt

Der blev udlagt ny asfalt på strækningen mellem Fløng og Baldersbrønde i sommer, og som det er procedure, har Vejdirektoratet efterfølgende været ude og foretage målinger af vejens friktion.

Målingerne viser, at der nogle steder fortsat er lav friktion på kørebanen.

”Nu skal kørebanen have tid til at blive kørt til, og så foretager vi nye målinger. Så snart friktionen er tilbage på den rigtige side af vores grænseværdier, så kører vi ud og fjerner skiltene med hastighedsnedsættelse. Men her og nu er der ikke andet at gøre end at vente og lade den daglige trafik gøre sit arbejde, så vejen kan blive kørt godt til,” siger Søren Andersen.

Det er ikke farligt at køre på asfalten, men særligt i vådt vejr er der risiko for dækslip og øget bremselængde.

Vejdirektoratet beklager de gener, som hastighedsnedsættelsen måtte have for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Find Vejdirektoratets trafikkort på Trafikinfo.dk