Husker du Maradonas "Guds hånd"? Nu kan bolden blive din

Generelle nyheder

14/10/22 | 07:11

Det famøse øjeblik fra VM-kvartfinalen i 1986. Foto: Wikimedia Commons, Public Domain
Det famøse øjeblik fra VM-kvartfinalen i 1986. Foto: Wikimedia Commons, Public Domain

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Men du skal nok grave dybt i finanserne for at vinde buddet ...

Når man ser optagelserne, er der ingen tvivl. Diego Maradona brugte hånden til at få bolden i mål.

Til trods for store protester fra de engelske modstandere, fik målet lov at stå i VM-kvartfinalen mellem Argentina og England i 1986, og målet betød, at Argentina vandt kampen - og senere hele turneringen.

Maradona selv har siden døbt sin venstre hånd (som han brugte til at score målet) "Guds hånd", og nu kan du komme til at eje den bold, der har været genstand for et af de mest kontroversielle mål i fodboldhistorien.

Til november bliver bolden nemlig sat til salg på auktion hos det London-baserede auktionshus, Graham Budd Auctions.

Det skriver auktionshuset i en pressemeddelelse.

Bliver hamrende dyr

Men inden, du bestiller flybilletten eller sætter en note i kalenderen om at sidde klar ved computeren, skal du lige være opmærksom på den forventede pris.

Bolden forventes nemlig at blive solgt for et sted mellem 2,5 og 3 millioner britiske pund - det svarer til et sted mellem 21 og 26 millioner danske kroner.

Hvis du har råd til at byde, eller blot vil se med, imens samlere ender i budkamp, skal du være klar d. 16. november, når budprocessen begynder.

Sælges af dommeren, der tillod målet

Den nuværende ejer af bolden er den tunesiske fodbolddommer Ali Bin Nasser, der fejlagtigt lod Maradonas berømte scoring blive godkendt.

Målet blev scoret seks minutter inde i anden halvleg af VM-kvartfinalen mellem Argentina og England i 1986.

Det er ikke første gang, et fodboldklenodie med relation til det argentinske fodboldikon bliver sat på auktion. I foråret 2022 blev Maradonas trøje fra selvsamme kamp solgt for lidt under 60 millioner kroner - det var mere end det dobbelte af, hvad man forventede, vinderbuddet ville blive.