Hastigheden sættes ned: Her må du kun køre 80 km/t på motorvejen fra på fredag

Generelle nyheder

28/02/2024

Arkivfoto: Vejdirektoratet
Arkivfoto: Vejdirektoratet

Skrevet af J. Bøgen

Det er et større vejarbejde, der nu er nået til en ny fase.

Vejdirektoratet er i fuld gang med at sætte støjskærme op på Nordjyske Motorvej E45 for at reducere støjgenerne for de borgere, der bor tæt på motorvejen.

Arbejdet har stået på siden september 2023 i de nordgående spor, men nu udvides vejarbejdet til også at omfatte de sydgående spor på E45 i Aalborg.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen betyder også, at der kommer udfordringer for trafikanter på ruten, og de ændringer træder i kraft lige om lidt.

80 km/t og smallere baner

Fra fredag den 1. marts 2023 går næste fase i gang, og det betyder, at der vil være en hastighedsbegrænsning på 80 km/t i sydgående retning fra tilkørsel 24 Øster Uttrup Vej til frakørsel 26 Aalborg Ø.

Det sker samtidigt med, at der fortsat er vejarbejde i nordgående retning.

Hastigheden sættes ned af hensyn til trafikanternes og vejarbejdernes sikkerhed. Der vil fortsat være to spor farbare, men sporene vil være smallere end normalt.

I løbet af maj vil der igen ske ændringer i projektet. Her påbegynder Vejdirektoratets entreprenør arbejdet ved Bavnevangen.

Vejarbejdet i nordgående retning er efter planen færdig i august, mens vejarbejdet i sydgående retning varer frem til december 2024.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne og beboere i området.

Følg støjskærmsprojektet i Aalborg.