Frokostfavorit tilbagekaldes: Spis det ikke

Generelle nyheder

22/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Favoritten er solgt i butikker over hele landet.

Der kan ikke herske den store tvivl om, at makrelsalat kan findes på frokostborde i hele landet, da det er en klar favorit hos mange - især hos børn.

Men hvis du har smidt en makrelsalat i kurven sidst du var ude og handle, skal du dog lige tjekke efter om du kan spise den.

Det skyldes, at K-salat har været nødt til at tilbagekalde et parti med makrelsalat, da de har lavet en fejl. Helt konkret er de kommet til at sætte forkerte mærkater på produktet 

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse

Ikke mærket korrekt

Hvad man ikke har fået med på mærkatet er, at der er tale om en makrelsalat, der har et indhold af æg. Som følge af dette, er det ikke alle, der gør klogt i at spise produktet.

Hvis du er allergisk overfor æg, er det vigtigt, at du ikke spiser makrelsalaten fra K-salat, men i stedet smider den ud eller leverer den tilbage, hvor du har købt den.

K-salats makrelsalat

Konkret er der tale om 'K-salat makrelsalat', der har en nettovægt på 150 gram samt en bedst før-dato, der lyder på den 23. maj 2025.

I pressemeddelelsen fremgår det desuden, at den korrekte etiket til makrelsalaten har følgende EAN-kode: 5701018044820, mens den forkerte har denne: 5704000496782.

Produkter er blevet solgt i en lang række butikker, da det er blevet forhandlet i både Coop-, Dagrofa- samt Intervare-butikker i hele landet. 

Mærket som pickles

I pressemeddelelsen står der også at pakkerne ved en fejl er blevet markeret som værende pickles, hvilket man kan se på etiketten, der sidder bag på produktet.

Hvis du er en af dem, der har købt makrelsalaten, opfordres du af Fødevarestyrelsen til at få afleveret det tilbage til den butik, hvor det er købt.

Alternativt kan du vælge selv at kassere produktet.