Februar er lige om hjørnet: Sådan bliver vejret de sidste dage af januar

Generelle nyheder

29/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Begynder du også at glæde dig til foråret?

Med den sidste vintermåned i denne omgang lige om hjørnet, begynder mange danskere nok for alvor at længes efter lunere temperaturer og mildere vejr.

Dagene er da også blevet markant længere nu, hvor vi er over en måned fra årets korteste dag, så der er ikke noget at sige til, at forårsforventningen måske begynder at brede sig.

Men Danmark er jo lig med dansk vejr, og da vi har oplevet endda at have snevejr så sent som i marts, er det jo ikke til at sige, hvad vejrguderne faktisk har planlagt for foråret 2024. Det ved de meteorologiske eksperter hos DMI af gode grunde heller ikke endnu, men en ting, de i hvert fald kan hjælpe os med, er, hvordan vejret bliver de første dage af uge 5!

Mandag

Ifølge DMI's prognoser bliver mandag tør med nogen sol, inden det langsomt begynder at blive overskyet fra nordvest. Det udvikler sig, så man efterhånden kan få stedvis dis, og i de nordvestlige egne også lidt regn, måske. Temperaturerne holder sig mellem 3 og 6 graders varme, og vinden bliver let til frisk, inden den aftager og bliver svag til jævn.

Mandag aften og natten til tirsdag bliver overvejende skyet, og der vil være risiko for dis eller tåge en del steder, måske også lidt regn. Temperaturerne holder sig dog i plus, da vi får mellem 2 og 5 grader.

Tirsdag

Tirsdag fortsætter, hvor mandag slap, med skyet vejr og stedvist lidt regn. I de sydøstlige egne af landet er der imidlertid også mulighed for lidt sol. Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 8 grader, køligst på Bornholm.

Tirsdag aften og natten til onsdag byder på flere skyer og regn fra nordvest, men i løbet af natten klarer det op vestfra. Temperaturerne holder sig mellem 2 og 5 grader.

Onsdag

Den sidste dag, vi kigger på i denne omgang, bliver mest tør og starter ud med nogen sol. I løbet af dagen kommer der dog igen skyer ind over landet, og vinden tager til, så vi efterhånden får frisk vind til kuling. Temperaturerne vil ligge mellem 3 og 6 grader, men kan altså føles koldere på grund af vinden.

Onsdag aften og natten til torsdag starter med skyer og regn fra nordvest, men i løbet af natten får vi opklaring, så det bliver mest tørt i størstedelen af landet. Temperaturerne bliver de samme som i dagtimerne.