Klar til weekenden? Sådan bliver vejret de næste dage

Generelle nyheder

26/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Endelig!

Veje, havnemoler og kældre står under vand rundt om i Danmark i disse dag - og det vil desværre også være tilfældet et stykke tid endnu, da temperaturerne ikke ligefrem vil fremkalde fordampning på den helt store klinge.

Heldigvis får vi en tiltrængt pause fra de massive vandmængder, i hvert fald dem, der kommer fra oven, når vi går på weekend.

Vi skal imidlertid lige have overstået i dag ...

Fredag

Ifølge DMI bliver i dag, fredag, først skyet og en overgang udbredt regn, men om eftermiddagen klarer det op vestfra. Temperaturerne vil holde sig mellem 5 og 8 graders, men det vil føles koldere, da vinden vild være jævn til hård til at starte med og så tager til, så vi kommer op på frisk vind til kuling.

Aftenen og natten byder på tørt og til dels klart vejr med temperaturerne, der stadig ligger i plus, mellem 2 og 5 graders varme. Vinden fortsætter med at være frisk til kuling, stedvis hård kuling med kraftige vindstød ved kysterne.

Lørdag

Den første egentlige weekenddag bliver tør med nogen sol og temperaturer mellem 4 og 7 grader. Vinden bliver let til frist, dog stedvist hård ved kysterne, så der burde altså være mulighed for at komme ud og lave lidt i haven eller gå en tur i skoven uden at skulle huske paraplyen.

Natten bliver tør og tildels klar, og det betyder også, at temperaturerne tager et lille dyk til ned mellem 1 og 5 graders varme - lokal nattefrost kan heller ikke afvises.

Søndag

Når de danske håndboldherrer skal spille igen søndag (forhåbentlig om guld efter semifinalen i aften ...) kan man starte dagen med at få lidt mere frisk luft i tørvejr, inden man smider sig i sofaen.

Det bliver godt nok skyet, men der vil også være mulighed for lidt sol hist og her.

Temperaturerne vil ligge mellem 4 og 6 grader, og vinden bliver let til frisk fra syd og sydvest.

Om natten fortsætter vi med at have et skydække, og her kan der også komme lidt regn, særligt i de nordvestlige egne. Temperaturen vil holde sig omkring de 5 grader natten igennem, men med jævn til hård vind kan det godt føles koldere.