Er du også træt af MitID? så er du ikke den eneste

Generelle nyheder

19/11/22 | 16:04

Foto: screenshot
Foto: screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Hver fjerde utilfreds med MitID

En undersøgelse viser at flere danskere er utilfredse med MitID 

Det skriver ONP

Hvis du er utilfreds med MitID, er du ikke alene om at have det sådan. 

Rambøll og Dansk IT har lavet en undersøgelse, som viser at hele 26% synes at MitID er en dårlig løsning, når det kommer til kommunikation med stat, region, kommune og banker. 

Undersøgelsen viser yderligere at 32% synes det er en god løsning mens hele 42% kalder løsningen "nogenlunde" 

Flere kan lide sundhed.dk

Asger Højen Danielsen, der er direktør ved Rambøll Management Consulting fortæller at tallene ikke er overraskende. Han peger på at alt forandring er svær, selvom han godt kan se, at det er ret markante tal.

“Det er cirka halvt så mange, der vurderer den (MitID, red.) som god, som når vi har spurgt, om folk kan lide løsninger som sundhed.dk eller Min Læge,” siger Asger Højen Danielsen.

Hårdest for ældre

Før MitID var der NemID og den løsning var noget mere populær. 

“Tidligere med NemID krævede det et papkort og ikke ret meget it derhjemme. I dag tager man afsæt i, at verden er en anden, og det betyder, at for dem, der ikke har en telefon, eller for dem, der finder teknologi svært, bliver det sværere,” siger Asger Højen Danielsen.

Det er helt sikkert de ældre borgere, der i stor grad oplever problemer med MItID.

Men den sektor har også oplevet en del børnesygdomme, hvilket også første til at overgangen fra NemID til MitID først trådte i kraft d. 31. oktober i år. 

Det skulle oprindeligt havde været meget tidligere, og var planlagt allerede til juni måned.

Skal testes bedre

Ifølge Asger Højen Danielsen skal myndighederne teste mere i fremtiden, inden de lancerer teknologi. Især når det er noget, der er så nødvendigt for borgerne, der skal bruge det. 

Lige nu kan man søge hjælp på blandt andet digitaliseringsstyrelsens hjemmeside, hvor man kan få svar på nogle af de gængse spørgsmål om MitID