Ekspert advarer: Brug aldrig mere end fem minutter på lokummet

Generelle nyheder

17/8/22 | 12:58

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Du har sikkert en ven, der altid optager toilettet en halv times tid, når han eller hun skal ud og lave nummer to. Det er dog ikke et tegn på, at alt er som det skal være. Tværtimod.

Det skriver det britiske medie Ladbible.

En undersøgelse har vist, at briterne i gennemsnit bruger omkring tre en halv time på toilettet hver uge. Det er opdelt på besøg af cirka fem minutter ad gangen. Den gennemsnitlige brite besøger toilettet mellem fire og syv gange om dagen.

Der er intet, der peger i retningen af, at disse tal skulle være meget anderledes i Danmark.

Nogle tænker måske, at fem minutter lyder af meget, når man skal ordne de latrinære forretninger, men hvis der også skal tjekkes Facebook og TikTok, så giver det straks mere mening, at der bruges så meget tid på at komme af med sit kropsaffald.

Fred og ro

Toilettet er måske også et af de få steder, hvor man som individ altid kan være sikret privatliv. Det er meget sjældent, at andre stille spørgsmålstegn ved, hvorfor du bruger lang tid på det lille hus.

Da vi alle har brug for lidt tid for os selv i løbet af dagen, så giver toiletbesøget for mange mennesker et dyrebart break fra en travl hverdag.

Det er dog ikke sundt at blive siddende på toilettet. Bruger du for meget tid på toilettet, øges din risiko for hæmorider.

At anstrenge sig for at komme af med sit skidt kan forårsage hæmorider, og det kan blive meget smertefuldt. Derefter kan langvarige seancer på toilettet forårsage alle mulige sundhedsproblemer.

I de mest alvorlig tilfælde kan det være nødvendigt med en tur til lægen.

Derfor: Hvis du har været på toilettet i mere end fem minutter, fordi der ikke kommer noget ud, så er det sandsynligvis et tegn på at du skal gøre noget andet lidt og prøve at komme af med det senere.