DSB med prisstigninger: Rammer forskelligt afhængigt af, hvor du bor

Generelle nyheder

15/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

I dag gennemføres de varslede prisstigninger fra DSB, hvilket betyder, at det igen bliver dyrere at bruge den offentlige transport.

Hvis du skal en tur ud at se med DSB, så bliver der revet et større hul i muldvarpen. DSB har nemlig gennemført de varslede prisstigninger med effekt fra i dag.

"Efter flere år med få eller ingen justeringer i taksterne kommer dette års ændringer til at afspejle de stigende udgifter på blandt andet brændstof," lyder det i en tidligere melding fra DSB.

Fremover vil rejsende opleve, at der bliver en mindre forskel på enkeltbilletter og rejsekortet. I flere tilfælde bliver prisen måske endda den samme.

Priserne på DSBs produkter har også gennem lang tid været næsten umulige at gennemskue for en almindelige rejsende, og det vil de nye prisstigninger delvist tage højde for.

"Vi ønsker, at det skal være mere enkelt at gennemskue, hvilken billet der passer bedst til din rejse, uanset hvilken kanal billetten er købt i, så vi har valgt at regulere på priserne for at mindske forskellen i priserne," lyder den umiddelbare forklaringen fra kundechef Charlotte Saltoft Kjærulff.

Prisstigningerne rammer forskelligt afhængigt af, hvor du bor i landet. Det er dog fastsat af Trafikstyrelsen, at selskaberne i den offentlige transport i år må lade priserne stige med gennemsnitligt 4,9 procent.

Du kan se, hvor og hvor meget priserne stiger her.