DMI Varsler: Voldsomt vejr denne morgen

Generelle nyheder

19/3/23 | 06:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Pas på hvis du skal ud i trafikken her til morgen.

DMI har udsendt en kategori 1-varsel for voldsomt vejr, som særligt rammer her til morgen.

Det skriver DMI på deres hjemmeside

Varslet er kategori 1 men og den gælder for hele Danmark.

Det handler helt konkret om at man kan forvente tæt tåge over hele landet, hvilket kan føre til udfordringer for trafik og transport.

Lun og fugtig luft vil ligge over Danmark det næste døgn, og svag vind betyder, at tåge dannes mange steder. Tågen kan blive tæt med sigt under 100 meter, hvilket er varselsgrænsen for tæt tåge. Ifølge DMI er der allerede kommet tæt tåge flere steder i landet her til aften, og lokalt er sigtbarheden under 100 meter.

Frem til søndag formiddag kan der forekomme tæt tåge flere steder. Tågen ventes i løbet af søndag formiddag at lette, men kan stedvis ligge og genere det meste af dagen, især langs Vestkysten og Vadehavet. Dog bliver tågen mindre tæt efterhånden.

Hold dig opdateret ved DMI

DMI følger situationen nøje og vil opdatere efter behov. For at sikre din og andres sikkerhed er det vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler, når du bevæger dig udendørs i tågen. Kør forsigtigt, og husk at tænde forlygterne, hvis du er i bil. Vær også opmærksom på, at tågen kan forårsage forsinkelser i trafikken og påvirke flytrafikken.

Du kan holde øje med DMI's opdateringer og være forberedt på at justere dine planer, hvis vejret kræver det.

Husk at tage hensyn til vejret og de udfordringer, det kan medføre, hvis du skal ud på vejene denne morgen

Det kan du ellers forvente at vejret

Vejret i dag bliver - udover tåget - overskyet med lokale byger. Der vi i løbet af dagen ske en opklaring, men det vil overvejende være skyet. 

Temperaturen forventes at stige til mellem 8 og 12 grader med svag til let vind fra syd og sydøst. Aftenen og natten til mandag vil igen bringe tåge eller dis flere steder, med temperaturer mellem 4 og 7 grader og svag til jævn vind fra vest.