DMI: Varsel om skybrud og under 5 grader

Generelle nyheder

13/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor blev sommeren af?

Breaking News: Sommeren 2023 har i den grad vendt Danmark ryggen.

Okay, måske er det ikke ligefrem breaking news, særligt ikke, når vi skriver d. 13. september i dag, men når man tænker på det vejr, vi havde så sent som i sidste uge, må man sige, at vejret har skiftet karakteret i meget hurtigt grad.

I dag, onsdag, er morgenen startet med kraftig regn i det nordøstlige Tyskland, og det regnvejr har nu kurs mod Bornholm. Det har fået DMI til at udsende et varsel om kraftig regn og mulige lokale skybrud.

Langeland, Lolland, Falster og det sydlige Sjælland kan desuden også se frem til en ganske betragtelig mængde vand fra oven, særligt først på dagen.

I resten af landet kan man regne med (beklager ordspillet ...) en dag, hvor der kommer gradvis opklaring fra nordvest, men opklaringen skal dog først forventes på Sjælland hen ad eftermiddagen.

Men hvis vi så tager et kig på nattetimerne, er der for alvor noget, der springer i øjnene.

Vintertemperaturer i sigte

Lad os først starte med de gode nyheder: De fleste steder vil der nemlig være så klar nattehimmel, at man kan nyde en god omgang stjernekigning, selvom der dog også er risiko for lokale tågebanker.

Vinden aftager desuden og bliver svag til let fra skiftende retninger.

Og nu kommer vi så til det, der ikke ligefrem kan kaldes gode nyheder. For selvom en klar nattehimmel uden tvivl er en dejlig ting, betyder en klar nattehimmel også lave temperaturer - og det er lige netop, hvad vi har i vente.

Vi skal nemlig indstille os på, at termometeret kommer ned mellem fem og 12 graders varme, og lokalt i Jylland kan man endda komme endnu længere ned.

For lige at opbløde nyheden om de lave temperaturer, skal det dog siges, at DMI ikke forventer, vi kommer ned omkring frysepunktet, så vi skal altså ikke have isskraberen frem til bilen torsdag morgen ... endnu.