DMI melder ud: Sådan bliver resten af sommerens vejr i Danmark

Generelle nyheder

20/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kryds alt hvad krydses kan!

Vi er over halvvejs igennem de officielle sommermåneder i 2023, og hvor sommeren startede vanvittig varm (og knasende tør), kan man ikke sige det samme om de sidste ugers ustadige og mere "klassiske" danske sommervejr.

Spørgsmålet er jo så, om det bare er en - for at sige det på godt jydsk - træls periode, vi lige skal igennem, inden vi igen kan nyde godt at temperaturer omkring 30 grader og masser af sol, men hvad siger DMI egentlig om vejret resten af sommeren?

Altså ... skal vi ikke bare sige, at vi bør håbe, meteorolgerne tager fejl i deres vurderinger ...

Uge 30

Næste uge, altså fra d. 24. til og med d. 30. juli, regner vejrguruerne med, at et lavtryksområde over Norskehavet og De britiske Øer, trækker mod Skandinavien.

Det betyder, at vi kan se frem til mere ustadigt vejr med skyer, regn og byger som standard, og de vil komme fra vestlig retning.

Der er imidlertid også en chance for, at et højtryk fra det sydvestlige Europa kan sende en højtryksryg op mod vore breddegrader, og hvis det sker, kan vi godt tillade os at håbe på i hvert fald en enkelt sommerdag med tørvejr.

Regn med mellem 15 og 21 grader i løbet af dagtimerne, og skal du ud om natten kan temperuterne sagtens nå ned omkring 10 grader.

Uge 31

Når vi skifter kalenderblad fra juli til august, og samtidig skriver uge 31, forventes flere lavtryk af tage turen ind over Skandinavien, igen fra vest og nordvest.

Højtrykket i Sydvesteuropa ser imidlertid ud til at blive langsomt forstærket, og det betyder, at chacnerne for kortvarige højtryksbesøg i Danmark trods alt er til stede, og måske endda bliver styrket.

Hvis højtryksryggene ender med at lægge turen forbi Danmark, kan vi glæde os til sol og varme, men vi skal nok regne med, at vi mest kommer til at opleve skyet vejr med regn og byger.

Uge 32

Højtrykket fra sydvest ventes at blive endnu stærkere, og det betyder, at de fleste lavtryk bliver sendt nord om Danmark.

hvis prognoserne holder stik, betyder det altså, at vi kan håbe på flere dage med sol og tørt vejr, og hvor det kun er enkelte dage, vi skal acceptere regnfronter og skyer.

Den sidste halvdel af august

Jo længere ud i fremtiden, vi kigger i den meteorologiske krystalkugle, jo mere usikre bliver prognoserne også. Derfor skal udsigten for den sidste halvdel af august tages med et gran salt, men ikke deste mindre ser det godt ud lige nu.

Højtrykket i sydvest bliver nemlig stadigt stærkere, og det vil også forskyde sig i nordlig retning. Det giver flere periodermed tørt og solrigt vejr, og i slutningen af måneden er der faktisk håb for, at højtrykket simpelthen etablerer sig over det nordlige og centrale Europa.

Sker det, kan det sende varme op mod Sydskandinavien fra øst og sydøst.

Temperaturerne ventes at havne lidt eller noget over det normale, og nedbøren ventes omvendt at blive lidt eller noget under det normale.

Så lad os håbe på, at prognoserne holder stik, for så skal vi "bare" lige igennem et par uger med byger og blæst, inden vi igen kan få sommervejr i Danmark!