DMI melder ud: Nu vender sneen tilbage

Generelle nyheder

03/2/23 | 08:50

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Har du pakket kælken væk endnu?

Vi er gået i gang med den sidste vintermåned, i hvert fald i følge kalenderen, og noget tyder på, at heller ikke vintervejret helt har glemt Danmark.

Godt nok har vejret i januar ikke ligefrem været noget at råbe hurra for, men weekendens vejr bliver præget af lavtrykspassager fra nordvest med blæst og nedbør i forskellige former - herunder sne.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

Og i den nordlige og nordøstlige del af Jylland, samt den nordlige del af Sjælland, har de allerede fået en forsmag på det, der venter dem de kommende dage.

Her dalede sneén fint i aftes og i nat, men temperaturen er stigende, så hvis den ikke allerede er smeltet, vil det ikke vare længe.

På Bornholm vil man desuden i morgen- og formiddagstimerne også kunne opleve hvidt fra oven, men også her er lunere temperaturer på vej.

Masser af rusk

Ellers venter endnu en blæsende dag. Der vil blæse en frisk vind til kuling fra vest og nordvest med kraftige vindstød og igen er det de nordvestvendte kyster, der må stå imod de kraftigste vindstød.

Desuden må man mange steder forberede sig på et par timer med vindstød af stormstyrke.

Mod aften begynder vinden at dreje om i nord og så småt aftage igen.

Og når danskerne slår øjnene op til lørdag, så bliver det formentligt med stedvis slud eller tøsne over de østlige egne. Temperaturen daler også til ned omkring frysepunktet. 

Søndag fortsætter i nogenlunde samme rille. Over de østlige egne først mest skyet med regn, slud eller tøsne.

Men i løbet af søndagen klarer det efterhånden op fra vest med nogen eller en del sol. Om aftenen og natten tørt og mest klart vejr over de vestlige egne, mens over de østlige egne fortsat mest skyet.

Vinden aftager til svag til jævn mellem nord og vest. Temp. ned mellem 4 graders frost og 3 graders varme, koldest mod vest.