Dette er den virkelige betydning af drømme om utroskab

Generelle nyheder

03/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Drømmen om at være utro mod sin partner kan være foruroligende, men ifølge eksperter er det at drømme om at være utro ikke nødvendigvis en dårlig ting – det kan have en skjult betydning

Utroskab er en af de mest foruroligende ting, der kan ske i et forhold, og det kan føre til, at et par går fra hinanden med knust hjerte. På grund af dette er det forståeligt, at mange mennesker frygter utroskab, da virkningerne ikke er til at bære at tænke på.

Og faktisk kan vores underbevidsthed drille os med præcis det, vi frygter, så hvis du nogensinde har drømt om at være utro mod din partner, har du måske været bekymret for, hvad det betød.

I stedet for at tage drømmen i dens bogstavelige forstand, bør du bemærke, at en drøm om utroskab kan betyde alt og vil afhænge af din personlige forståelse og definition af, hvad utroskab betyder. En grund til, at du måske drømmer om utroskab, er, at du føler dig skyldig over noget i dit liv, og det kan være helt uafhængigt af dit forhold.

Lauri Loewenberg, drømeanalytiker og medlem af International Association for the Study of Dreams, fortalte Women's Health: "I min forskning og erfaring med at hjælpe klienter med at forstå deres drømme om utroskab, har jeg fundet den vigtigste grund til, at du er utro i dine drømme. Det er, fordi du dybt inde bærer skyld eller bekymring over noget, du gør, der tager tid væk fra det, du burde lægge i forholdet."

Alternative grund

En anden grund kan være, at din drøm forsøger at fortælle dig, at du er utro mod dig selv – enten ved ikke at være sandfærdig over for dine kerneoverbevisninger eller dine principper. Mennesker, der ikke er fuldt engagerede i deres kost eller træningsregime, har for eksempel haft drømme om utroskab:

"At opleve den specifikke skyld i deres drømme hjalp med at styrke deres beslutning om at holde sig til deres kost eller deres bedring," siger Loewenberg. Eksperten fandt også ud af, at drømmene væk fra selvet måske også afslører dine sande følelser om dit forhold. At være utro mod en partner i en drøm kunne afsløre angst for at gentage tidligere adfærd, hvis du har været utro før.

Drømmeanalytikeren bemærker også, at drømmene måske antyder, at du føler dig utilfreds med dit sexliv. Kun ved at analysere drømmen vil den sande betydning blive tydelig: "Sexens kvalitet eller mangel på samme kan være en del af dynamikken, som drømmen kommenterer", siger Loewenberg. Ved at analysere drømmens elementer siger eksperten, at du vil kunne finde ud af, hvad det er, du søger eller føler, at dit vågne liv mangler.