Det bliver ved: Risiko for skybrud, hagl og torden

Generelle nyheder

10/07/2024

Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvor kan man indgive en klage over det danske sommervejr?

Det ustadige sommervejr har godt greb i Danmark og de kommende dage er ingen undtagelse.

I dag er der således udsendt varsel om risiko for skybrud, hagl og torden i store dele af landet, mens resten af landet "kun" kan se frem til en god portion nedbør, der dog næppe når skybrudsintensitet.

Som om det ikke var nok, er der ifølge DMI endda et nyt frontsystem på vej mod Danmark, og det skal op over landet sydfra i starten af weekenden - hvor det faktisk ender med at blive liggende en stor del af lørdagen ...

Nå, men lad os se på, hvordan vejret bliver de sidste hverdage af uge 28.

Onsdag

Indtil først på eftermiddagen får de nordlige egne og efterhånden også i de østlige egen regn- og tordenbyger, der kan blive kraftige og stedvis være med hagl og kraftige vindstød.

Ellers får resten af landet byger, og i eftermiddag er der trods alt gode muligheder for sol ind imellem. Temperaturerne kommer op mellem 20 og 25 grader, langs den jyske vestkyst dog lidt køligere.

I aften får vi lidt eller nogen sol og stort set tørt vejr, men i nat bliver det mere skyet med spredte byger. Temperaturerne når ned mellem 13 og 18 grader.

Torsdag

I morgen får vi spredte byger, og længst mod øst kan de også bringe torden med sig.

Først på dagen bliver det mest skyet, men i løbet af dagen kommer der sol mange steder. Temperaturerne når op mellem 18 og 23 grader.

Torsdag aften bliver mest tør med nogen eller en del sol, og natten til fredag bliver først klar, inden der så kommer skyer ind over landet fra vest. Temperaturer ned mellem 10 og 15 grader.

Fredag

Den sidste hverdag i uge 29 byder på lidt sol rundt omkring, men ellers skyet vejr og enkelte, lette byger.

Over den sydvestlige del af landet kan mna ud på eftermiddagen godt indstille sig på regn. Temperaturer op mellem 17 og 22 grader.

Om aftenen og natten til lørdag kommer der efterhånden mere udbredt regn og byger til hele landet og temperaturer ned mellem 13 og 18 grader.