Danmark med i toppen i ny top10 liste

Generelle nyheder

10/12/22 | 08:41

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Louise S.

Endnu engang har Danmark vist sit værd rundt i verden. Det har turisterne nemlig fået øjnene op for, og det er endt ud i en topplacering på en verdensomspændende undersøgelse. København lagt sig frem i udbrydergruppen sammen med Reykjavik og Montreal.

Hvert år laves der adskillige undersøgelser om verdens lande og hovedstæder, hvor de rangeres ud fra forskellige faktorer. Verdens bedste restaurant. Verdens sejeste hovedstad. Verdens gladeste befolkning.

Og i år har Danmarks hovedstad København sat sit mærke på en af undersøgelserne. Undersøgelsen er lavet af Berkshire Hathaway Travel Protections, der hvert år laver forskellige undersøgelser om rejsedestinationer.

Og i en af dem har København fået en top2-placering – nemlig som ”Verdens sikreste by”.

 

En forventelig placering

På toppen af listen ligger Islands hovedstad Reykjavik, som også har været med i toppen de sidste tre år. København og Reykjaviks topplaceringer kalder nyhedsmediet Time Out for forventeligt:

”Med andre ord, når det kommer til sikre byer, blev listen toppet af de forventelige,” skriver journalist Ed Cunningham fra Time Out.

Undersøgelsen er lavet ud fra de 29 mest populære rejsedestinationer, hvor undersøgelsesrespondenterne har skullet svare på deres oplevelser med at rejse i de byer.

København slår de store

Selvom København ikke fik en førsteplads, er der stadig mange storbyer, der er blevet udkonkurreret som sikreste by. København slår bl.a. de populære storbyer såsom London, Berlin og Sydney.

Du kan se listen herunder:

  1. Rekjavik, Island

  2. København, Danmark

  3. Montreal, Canada

  4. Amsterdam, Holland

  5. Seoul, Sydkorea

  6. Singapore, Singapore

  7. Tokyo, Japan

  8. Berlin, Tyskland

  9. London, Storbritannien

  10. Sydney, Australien 

 

Advarsler om byerne

Selvom byerne er kåret som verdens sikreste, så giver undersøgelsen også folks erfaringer med, hvad man skal passe på, når man rejser dertil. Og her er alt fra skydevåben til demonstrationer og trafik, turister skal være opmærksomme på.

I Rekjavik skal man være opmærksom på lukketider, da ting kan blive bøvlet, når barerne lukker. I Amsterdam er det cyklisterne, som undersøgelsen advarer imod. Særligt i vintermånederne opleves der flere uheld, da forholdene ikke er gode nok for cyklister, så de skrider ud foran bilerne på vejene.

For København gælder det narkotika. Her peger undersøgelsen på, at Christiania har en indflydelse som turisterne har lagt mærke til.

Du kan læse mere om undersøgelsen her:

https://www.bhtp.com/blog/safest-cities-to-travel