Dårligt nyt til 200.000 danske boligejere

Generelle nyheder

27/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De bliver hårdt ramt af renten genregnes

27. december får 200.000 boligejere med halvårlig rentebinding en ny rente. Den bliver højere - langt højere.

Det skriver Dagens

Danske boligejere der har et F-kort lån, kan forvente noget af en stigning når renten genregnes i dag.

Det er nemlig i dag den 27. december, hvor der fastlægges den nye rente, som kommer til at gælde i et halvt år frem

I skrivende stund er renten 0.366%, men når den nye rente bliver præsenteret i dag, ventes den at stige ganske voldsomt til hele 2.71%.

570 kroner pr. lånte million

Danskere med F-kort-lånet som betaler afdrag ventes at få en merudgift på 570 kroner ekstra pr. måned pr. million kroner de har lånt, mens dem der ikke betaler afdrag kan ventes at skulle af med 1.360 kroner ekstra pr. måned pr. million de har lånt.

Har du eksempelvis et realkreditlån på 2 millioner kroner, og du ikke betaler afdrag, så vil du få en merudgift på 2.720 kroner om måneden.

Det er dog ikke kun danskere med et F-kort lån, der kan se frem til flere udgifter til lån hver måned. Der ventes at være omkring 1.2 million danskere med et realkreditlån, og de ventes stort set alle at kunne se frem til stigende renter. Hvert fald dem, der ikke har valgt en fast rente.

Forventer ikke yderligere stigninger

Sune Malthe-Thagaard fra Totalkredit forventer, at rentestigningerne vil få en ende i starten af 2023. Der er dog mange usikkerheder.

"Det er klart den rigtige medicin at sætte renten op. Problemet er, at det er svært at vurdere, hvor meget medicin patienten skal have," siger han.