Den overraskende reaktion på bananskræller
Cirka 40 % af bananens vægt er den skræl, derfor er der god grund til at undersøge, hvordan folk tager i mod bananskræl i mad. Det var en af baggrundene for undersøgelsen.
De omdannede bananskrællerne til mel ved at blanchere, tørre og male bananskrællerne, og puttede melet i en kage, som de serverede for en række forsøgsdeltagere.
Og det overraskende svar var, at forbrugerne faktisk var ligeså glade for kager lavet med banaskræller, som de var for de skrælfrie sukkerkager.
Ovenikøbet fik deltagerne en masse mineraler og kræftbekæmpende næringsstoffer. Sukkerkagerne lavet med bananskræller indeholdt langt mere fiber, magnesium, kalium og antioxidantforbindelser.
Dog var den negative side, at indeholdt kagerne mere end 7,5 % bananskræl, så oplevede forsøgsdeltagerne kagerne som for hårde.
Bananskræller i andet end kager giver flot farve og ernæringsboost
Undersøgelsen så kun på at putte bananskræller i kager, men faktisk kan der være god grund til at putte bananskræller i andet end kager som fx brød og pasta.
Sidste år lavede man fx en undersøgelse, der viste, at bananmelet kan give en flot farve til maden, samtidig med at det giver et boost i forhold til ernæring som fiber.
Faktisk kan bananskræller erstatte op til 10 % af hvedemel i disse retter.
Andet frugtskræl har også stort potentiale
Fordi potentialet for at omdanne skræl til mad rummer et sådan stort potentiale, er forskere netop nu ved at undersøge om andet skræl også kan blive omdannet til mad.
Og faktisk har de fundet ud af, at mangoskind også rummer gode muligheder som ekstra ingrediens i madlavningen. Og ligesom bananen kan den også give et ernæringsboost og ifølge nogle personer forbedre dens smag.