Alkoholpåvirket kvinde i zoo: Dum beslutning fik store konsekvenser

Generelle nyheder

24/1/23 | 12:14

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Vi kender formentlig alle sammen en historie fra eget eller andres liv, hvor det at være påvirket af alkohol har haft indflydelse på dømmekraften. Det havde det i høj grad for kvinden her, og der er ikke tale om den slags historier, som man efterfølgende kan grine af.

Vi ved efterhånden alle sammen, at der er ting, som du skal lade være med at gøre, når du er påvirket af alkohol. Det kan blandt andet påvirke din dømmekraft og din evne til at tage de klogeste beslutninger.

Det lærte en kvinde i Chudesny zoo, der ligger i Ussuriysk, Rusland. Her besøgte hun parkens dyr, men med sig havde hun en høj alkoholpromille.

En dårlig beslutning

Den alkoholpåvirkede kvinde havde tiltusket sig tilpas nok opmærksomhed med sin promille, at hun var ved at blive eskorteret ud af den zoologiske have. Men efter få sekunder alene, tog hun en beslutning, der fik fatale konsekvenser. Og formentlig også en beslutning, som hun aldrig havde taget, hvis hun ikke havde været påvirket.

Ansatte i den zoologiske have har senere forklaret følgende; "På et tidspunkt blev kvinden efterladt alene og gik i buret med vores løve Aristo."

En tur i løveburet

Alle, der er ved deres fulde fem, og som ikke har fået alkohol, vil helt sikkert være klar over, at en tur i en løvebur er en dårlig ide. Hun kravlede tilmed over hegnet til løvens anlæg få meter fra et skilt, hvor det var tydeligt forklaret, at man ikke måtte den slags.

Men i løveburet fik kvinden tilmed provokeret løven, og selvom personalet råbte og skreg til hende, da de opdagede, hvad hun var i gang med, stoppede hun ikke. Og inden de nåede at få hende væk, havde løven fået fat i kvindens hånd, og det er endnu uvist, hvordan kvindens tilstand er.

Tag ikke i zoo, når du er alkoholpåvirket

Kvinden blev hastet på hospitalet, og personalet har efterfølgende udtalt, at de håber, at læger var i stand til at redde hendes hånd. De fortæller samtidig også, at de håber at hændelsen kan være med til at sikre, at andre mennesker tænker sig om en ekstra gang, inden de kombinerer en høj promille og en tur i zoologisk have.